Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale, Bogdan Oprea. Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Preşedinţiei, preşedintele Traian Băsescu "mulţumeşte instituţiilor şi ofiţerilor implicaţi în operaţiune".

RomaniaTV.net
19 iul. 2013, 04:44
Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române

Omar Hayssam a fost prins, iar vineri dimineaţă a ajuns în custodia Poliţiei Române.

În dimineaţa zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Poliţiei Române domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea instituţiilor statului român pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak stabilită de instanţele româneşti este rezultatul unor activităţi complexe desfăşurate timp îndelungat de instituţiile de siguranţă naţională ale statului român.

Citeşte şi DIICOT cere arestarea lui Omar Hayssam în dosarul în care este judecat pentru delapidare

Administraţia Prezidenţială înţelege interesul presei pentru acest subiect şi dorinţa de a cunoaşte detalii legate de operaţiunea de aducere în ţară a domnului Omar Hayssam, dar subliniază faptul că detalii suplimentare nu pot fi făcute publice.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, mulţumeşte instituţiilor şi ofiţerilor implicaţi în această amplă operaţiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmărit cu tenacitate să-l aducă în ţară pe domnul Omar Hayssam pentru ispăşirea pedepsei”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Cine este OMAR HAYSSAM

Omar Hayssam a fost dus într-un centru de reţinere şi arest preventiv al Poliţiei Române pe baza celor trei mandate de executare a pedepselor cu închisoare emise pe numele lui, pentru terorism, bancrută frauduloasă şi înşelăciune, a anunţat, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

După dispariţia sa, în 2007, Omar Hayssam a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru acte de terorism în dosarul răpirii a trei jurnalişti români în Irak, în anul 2005.

Citeşte şi Ovidiu Ohanesian, despre prinderea lui Omar Hayssam: Una din cele mai mari surprize

Pe 23 noiembrie 2012, Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la 16 ani de închisoare, şi în dosarul „Volvo Truck, în care a fost trimis în judecată pentru înşelăciune şi asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni, prin care ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de euro.

Alături de Hayssam, în acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi Omar Mohamad, la pedeapsa de 14 ani închisoare, şi Quasim Essa, la pedeapsa de 16 ani închisoare.

Citeşte şi Iulian Chifu, despre prinderea lui Hayssam:Mulţi nu vor mai dormi bine vacanţa asta şi anii următori

Vezi şi: Omar Hayssam şi dosarul de terorism privind RĂPIREA JURNALIŞTILOR ROMÂNI în Irak