Omar Hayssam rămâne în închisoare. Cererea lui a fost respinsă de instanță

Omar Hayssam, condamnat la peste 23 de ani de închisoare în urma contopirii pedepselor în trei dosare, inclusiv cel al răprii a trei jurnalişti români în Irak, rămâne în închisoare.

17 nov. 2023, 11:59
Omar Hayssam rămâne în închisoare. Cererea lui a fost respinsă de instanță

Judecătoria Moreni a respins vineri cererea de eliberare condiţionată din închisoare depusă de sirianul Omar Hayssam, care execută la Penitenciarul Mărgineni o pedeapsă de 24 ani de închisoare.

Potrivit deciziei instanţei, care nu este definitivă, Hayssam poate face o nouă cerere de eliberare în octombrie anul viitor.

„Respinge ca neîntemeiată cererea. Menţine termenul pentru rediscutarea cererii după data de 25.10.2024. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, a decis instanţa.

Citește și: Primul terorist al României, Omar Hayssam, vrea să fie egalul lui Ciucă. Sirianul îşi scrie teza de doctorat în închisoare

Omar Hayssam are mai multe condamnări la activ: 24 de ani în dosarul „Manhattan”, în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice; 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor în Irak; 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck”, trei ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu”, precum şi doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

Citește și: Mohammad Munaf îl sfidează pe Lucian Bode. Planul irakianului pentru a scăpa de extrădare

În anul 2006, Omar Hayssam a fost eliberat condiţionat, după ce i-a convins pe judecători că este grav bolnav, susţinând că are cancer în faza terminală. El a reuşit să fugă din România, fiind adus în ţară abia în anul 2013.