Omicron face ravagii în Marea Britanie în Ajunul Crăciunului. Peste 122.000 de noi infectări într-o singură zi

Varianta Omicron se răspândeşte fulgerător în Marea Britanie. Vineri, în Ajunul Crăciunului, au fost raportate peste 122.000 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 într-un interval de 24 de ore.

24 dec. 2021, 21:56
Omicron face ravagii în Marea Britanie în Ajunul Crăciunului. Peste 122.000 de noi infectări într-o singură zi

Omicron face ravagii în Marea Britanie în Ajunul Crăciunului. Autorităţile britanice au raportat, vineri, peste 122.000 de noi cazuri de COVID-19, fiind vorba despre un nou record de la începutul pandemiei.

De asemenea, Regatul a înregistrat 137 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore. Astfel, numărul total de decese din cauza COVID-19 în Marea Britanie a ajuns la 147.857. Tot astăzi, 1.171 de persoane au fost internate din cauza noului coronavirus, ceea ce reprezintă o accelerare a internărilor, în condiţiile în care acest parametru atent monitorizat rămăsese neschimbat în ultima perioadă, notează Agerpres.

Citeşte şi: Vești bune despre evoluția pandemiei. Infectarea cu varianta Omicron, risc de spitalizare mai scăzut decât tulpina Delta. Avertismentul oamenilor de știință

Omicron face ravagii în Marea Britanie în Ajunul Crăciunului. Ce restricţii sunt luate în calcul

Marea Britanie este una dintre ţările cele mai grav afectate de pandemie din Europa. Fiecare ţară din componenţa Regatului beneficiază de o competenţă proprie în ceea ce priveşte chestiunile sanitare. Pentru moment, Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Scoţia au anunţat înăspriri ale restricţiilor, care vor rămâne în vigoare şi după Crăciun.

În ceea ce priveşte Anglia, Guvernul condus de Boris Johnson a preferat să amâne înăsprirea restricţiilor, bazându-se în special pe studii care arată un risc de spitalizare mai mic cauzat de varianta Omicron în raport cu varianta Delta, care a fost dominantă până de curând.

În schimb, autorităţile britanice se tem că, în pofida unui risc mai scăzut de forme grave de COVID-19, numărul infectărilor va fi atât de mare. Acest lucru ar putea duce la o presiune insurmontabilă asupra sistemului medical.

Salutând acele studii şi considerându-le „o rază de speranţă pentru Crăciun”, directoarea agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară, Jenny Harries, a precizat că autorităţile britanice monitorizează, înainte de a lua decizii, impactul epidemiei asupra spitalelor, precum şi impactul asupra societăţii în ansamblul ei, mai ales asupra forţei de muncă.

La Londra, o persoană din 20 avea COVID-19 în urmă cu o săptămână, potrivit estimărilor specialiştilor britanici. Numeroase sectoare de activitate sunt de acum grav afectate, cauzând închiderea multor companii şi anularea curselor programate în sectorul transporturilor.

Citeşte şi: MAI trimite pompierii să verifice românii carantinaţi. Poliţiştii au refuzat să facă controalele