Omicron reduce oaspeţii de la masa de Revelion: Nu mai mult de doi invitaţi nevaccinaţi

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat noi restricții în prag de sărbători, pentru evitarea răspândirii coronavirusului, în această perioadă în care toți oamenii doresc să petreacă alături de cei dragi.

22 dec. 2021, 07:52
Omicron reduce oaspeţii de la masa de Revelion: Nu mai mult de doi invitaţi nevaccinaţi

Confruntată cu ameninţarea variantei Omicron a COVID-19, Germania va limita contactele, chiar şi între persoanele vaccinate, la maximum 10 invitaţi pentru sărbătorile de Anul Nou, a anunţat marţi cancelarul german Olaf Scholz, relatează AFP.

Bonus de 100 de dolari pentru cine face doza booster în New York

”Nu mai este timpul să petrecem şi să avem seri conviviale în număr mare”, a subliniat cancelarul, după o reuniune cu liderii celor 16 landuri, dând asigurări că ”al cincilea val deja ameninţă”.

Această limitare se va aplica începând cu 28 decembrie, în special pentru toate reuniunile private. Pentru cei nevaccinaţi, limita este de maximum doi invitaţi.

Cancelarul german a anunţat, de asemenea, că toate evenimentele sportive din Germania se vor desfăşura cu uşile închise cel mai târziu începând din 28 decembrie pentru a combate răspândirea cazurilor de COVID-19, în special legate de varianta Omicron.

Proteste în Germania împotriva restricțiilor
Chiar de dinainte de anunțarea noilor reguli, cetățenilor germani li se părea că măsurile anti-COVID sunt exagerate, ieșind în stradă pentru a-și scanda nemulțumirea.

Omicron resetează istoricul nostru legat de Covid, directorul OMS avertizează: „Cei vaccinaţi sau cei trecuţi prin boală se pot infecta”
Mii de persoane au demonstrat, sâmbătă, împotriva măsurilor anti-Covid în mai multe oraşe din Germania, inclusiv Hamburg şi Düsseldorf. Cei care se opun vaccinării au devenit din ce în ce mai nemulţumiţi de regulile impuse de către autorități pentru a limita extinderea virusului.

Peste 8000 de persoane nemulțumite din cauza noilor restriții au participat la protest, potrivit comunicatului transmis de către oamenii legii.