Omicron se răspândeşte atât de rapid, încât restricţiile nu-şi mai au rostul. Israel scoate toate ţările de pe lista roşie, în ziua în care a înregistrat un nou record de infecţii, peste 16.000

Israelul va ridica restricţiile de călătorie în străinătate pentru cetăţenii săi, în special cu destinaţia Statele Unite, în pofida unei creşteri semnificative a contaminărilor legată de varianta foarte contagioasă Omicron, au declarat joi autorităţile,

06 ian. 2022, 22:16
Omicron se răspândeşte atât de rapid, încât restricţiile nu-şi mai au rostul. Israel scoate toate ţările de pe lista roşie, în ziua în care a înregistrat un nou record de infecţii, peste 16.000

”Ministerul Sănătăţii din Israel recomandă retragerea de pe lista roşie a tuturor ţărilor” spre care le-a fost interzis israelienilor să călătorească, a indicat ministerul într-un comunicat. Această măsură, care vizează în total opt ţări, va intra în vigoare la miezul nopţii şi urmează să fie aprobată în continuare de guvern, potrivit ministerului.

Decizia este justificată ”ţinând cont de rata de contaminare în rândul celor care sosesc pe teritoriul israelian în comparaţie cu rata de transmitere comunitară”, notează sursa citată, preluată de Jerusalem Post.

Pe 21 decembrie, Israelul a înăsprit restricţiile de călătorie, adăugând Statele Unite pe lista roşie pentru a combate răspândirea COVID-19.

Citeşte şi „A patra doză de vaccin creşte de cinci ori nivelurile de anticorpi”. Premierul Israelului anunţă că al doilea „booster” este sigur

Pe lângă Statele Unite, Regatul Unit, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Tanzania, Mexic, Elveţia şi Turcia vor fi, de asemenea, retrase de pe această listă, care avea aproape 70 de ţări în urmă cu o lună.

Luni, guvernul israelian a anunţat şi redeschiderea graniţelor pentru cetăţenii străini vaccinaţi, închise din 28 noiembrie.

Premierul Naftali Bennett a apărat duminică restricţiile de călătorie, afirmând că aceste măsuri au ”întârziat” apariţia variantei în Israel.

Autorităţile israeliene au identificat miercuri 16.115 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, un record de la începutul pandemiei. Un număr de 307 persoane sunt spitalizate, conform datelor Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi „Florona”, noua îngrijorare a medicilor. Primul caz de infectare simultană cu gripă şi coronavirus a fost depistat în Israel

Într-o ţară cu 9,4 milioane de locuitori, aproape 4,3 milioane au primit o doză de rapel în Israel, unde autorităţile sanitare au început luni să administreze o a patra doză persoanelor de peste 60 de ani şi personalului medical.

În total, 1,4 milioane de contaminări au fost identificate de la începutul pandemiei în Israel, între care 8.247 s-au soldat cu decese, conform cifrelor oficiale.