Omorâţi cu zile de un sistem bolnav. Erorile medicale din România au născut adevărate drame VIDEO

Sistemul medical românesc, "bolnav" şi subfinanţat, a trimis în mormânt mulţi oameni. Oameni care ar fi putut fi salvaţi. Erorile medicale, lipsa dotărilor sau pur şi simplu indolenţa au îndoliat familii şi au produs adevărate drame. Drame inutile, care puteau fi evitate.

RomaniaTV.net
29 sept. 2012, 11:26
Omorâţi cu zile de un sistem bolnav. Erorile medicale din România au născut adevărate drame VIDEO

Luna septembrie a fost, parcă blestemată. Un tânăr de 24 de ani din Sibiu a mers la spital cu o simplă tăietură la mână şi a plecat acasă în sicriu. Motivul este incredibil: tatăl pacientului spune că medicii au rămas fără oxigen în timp ce-i operau fiul! Tatăl a depus plângere la Parchet împotriva medicilor.

În aceeaşi zi, în judeţul Cluj, un motociclist a murit, după ce dispecerul A UITAT să trimită ambulanţa SMURD la locul accidentului. Maşina a ajuns într-un final la rănit, dar prea târziu: motociclistul nu a mai putut fi salvat. Când a auzit de caz, Raed Arafat a aplicam amenzi drastice. În plus, procurorii s-ar putea să înceapă şi urmărirea penală împotriva celor vinovaţi.

La un alt spital, de această dată în Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, familia unui copil mort la naştere acuză medicii că i-au omorât bebeluşul nou-născut. Aceştia susţin că medicul i-a strivit copilului cutia craniană, după ce au folosit forcepsul. Doctorii se apără însă şi spun că totul a fost din vina mamei, care „nu a cooperat” în timpul naşterii.

Spitalul din Sibiu a mai fost scena unei tragedii absurde. În luna mai a acestui an, un bărbat a murit, după ce a fost scăpat de medici de pe targă. Medicii l-au trimis pe pacient acasă, fără să-i facă o tomografie, iar bărbatul a murit după două zile. Concluzia autopsiei a fost că pacientul a murit din cauza unui traumatism cranian prin cădere de la înălţime. Preţul plătit de medicii vinovaţi: „Avertisment scris pentru medicul rezident, avertisment scris pentru medicul specialist, sancţionarea cu reducere a indemnizaţiei pentru 3 luni cu 10% şi solicitarea ca activitatea să se desfăşoare ăn afara staţionarului şi avertisment scris pentru asistentele din schimbul doi”, a declarat Decebal Todăriţă purtator de cuvant Spitalul Judetean.

Rudele au intentat deja o acţiune în instanţă iar în paralel s-a autosesizat şi Parchetul care face cercetari pentru ucidere din culpa.