OMS a anunţat încheierea epidemiei de Ebola în Liberia

Epidemia de Ebola s-a încheiat în Liberia, unde 42 de zile s-au scurs fără a se înregistra un nou caz, a anunţat sâmbătă, la Monrovia, un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

10 mai 2015, 07:05
OMS a anunţat încheierea epidemiei de Ebola în Liberia

„OMS declară Liberia liberă de transmiterea virusului Ebola. Patruzeci şi două de zile s-au scurs de la ultimul caz confirmat în laborator”, care a decedat şi a fost îngropat la 28 martie, a spus Alex Gasasira, un oficial al OMS.

Încheierea epidemiei de Ebola în Liberia reprezintă „o realizare monumentală”, a subliniat el, exprimându-se în prezenţa preşedintei liberiene Ellen Johnson Sirleaf.

Potrivit OMS, Liberia a înregistrat peste 4.700 de morţi din 10.500 de cazuri de Ebola. Vârful epidemiei a fost constatat între august şi septembrie 2014, cu 300 până la 400 de noi cazuri pe săptămână.

Epidemia din Africa de Vest, cea mai gravă de la identificarea virusului în Africa Centrală în 1976, a început în decembrie 2013 din sudul Guineei, după care s-a extins în Liberia şi Sierra Leone. Peste 11.000 de persoane au murit din cauza Ebola.