OMS, anunţ îngrijorător despre noua variantă Covid-19. De ce nu se ştiu virulenţa şi nivelul de transmitere

OMS a anunţat că sunt necesare mai multe săptămâni în vederea unei înţelegeri a nivelului de transmitere şi a virulenţei noii variante a noului coronavirus, descoperită pentru prima oară în Africa de Sud şi denumită B.1.1.529.

26 nov. 2021, 16:29
OMS, anunţ îngrijorător despre noua variantă Covid-19. De ce nu se ştiu virulenţa şi nivelul de transmitere

OMS, anunţ îngrijorător despre noua variantă Covid-19. Experţii însărcinaţi să urmărească evoluţia virului SARS-CoV-2 care provoacă boala Covid-19 se reunesc începând de vineri, cu scopul de a stabili dacă este necesar ca această nouă variantă să fie clasificată drept „îngrijorătoare” sau „de urmărit”. Anunţul a fpst făcut de Christian Lindmeier, purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondale a Sănătăţii.

Pfizer şi BioNTech studiază deja noua variantă

Compania germană în domenul biotehnologiei BioNTech, care a încheiat o alianţă cu laboratorul farmaceutic american Pfizer, a anunţat că aşteaptă „cel mai târziu în două săptămâni” primele rezultate ale unor studii care urmează să permită să se stabilească dacă această nouă variantă a SARS-CoV-2, descoperită în Africa de Sud, scapă protecţiei oferite de vaccinul său, scrie NY Times.

Studiu extrem de îngrijorător în Israel! Vaccinul Pfizer NU oferă imunitate de durată împotriva Covid! Dupa câte luni se pot infecta cei vaccinaţi

„Am lansat imediat studii cu privire la varianta B.1.1.529, care diferă în mod clar de variantele cunoscute, deoarece prezintă mutaţii suplimentare la nivelul proteinei spike, caracteristica virsului SARS-CoV-2”, a declarat o purtătoarea de cuvânt a companiei germane, care a mai spus: „Pfizer şi BioNTech s-au pregătit, în urmă cu mai multe luni, să-şi ajusteze vaccinul în mai puţin de şase săptămâni şi să livreze primele doze în 100 de zile, în cazul în care o variantă dovedeşte rezistenţă la vaccin”.

Uniunea Europeană a autorizat vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani cu serul Pfizer