OMS recomandă evitarea vacanțelor în alte țări: „Trebuie să avem grijă”

OMS recomandă evitarea vacanțelor în alte țări. Chiar dacă situaţia se îmbunătăţeşte în Europa Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat joi, într-o conferință de presă, evitarea călătoriilor internaţionale, din cauza riscului asociat cu noile variante ale coronavirusului.

20 mai 2021, 19:12
OMS recomandă evitarea vacanțelor în alte țări: „Trebuie să avem grijă”

OMS recomandă evitarea vacanțelor în alte țări. „Trebuie să avem grijă pentru că ne confruntăm cu o ameninţare persistentă şi cu noi incertitudini”, a avertizat Hans Kluge, directorul OMS Europa, citat de Mediafax.

Citeşte şi: OMS avertizează cu privirea la lucratul peste program. Un număr mai mare de 55 de ore de muncă pe săptămână creşte riscul de deces

OMS recomandă evitarea vacanțelor în alte țări

Acesta a făcut referire, în special, la noua variantă îngrijorătoare, detectată pentru prima dată în India, dar identificată în jumătate din cele aproximativ 50 de ţări din zonă. „Vaccinurile disponibile şi aprobate în prezent sunt eficiente până acum împotriva tuturor variantelor virusului”, a asigurat, joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Organizația îndeamnă însă populaţia să acţioneze în continuare cu „prudenţă” împotriva Covid -19.

OMS trage semnalul de alarmă în privinţa vaccinării şi a noilor forme COVID

Organizaţia Mondială a Sănătăţii

vine cu noi recomandări. OMS îndeamnă populaţia să acţioneze în continuare cu „prudenţă” şi vorbeşte de evitarea călătoriilor internaţionale.

OMS trage semnalul de alarmă în privinţa vaccinării şi a noilor forme COVID.  Hans Kluge, directorul OMS Europa, a făcut referire, în special, la noua variantă îngrijorătoare a virusului, detectată pentru prima dată în India.

Trebuie să avem grijă, pentru că ne confruntăm cu o ameninţare persistentă şi cu noi incertitudini. Vaccinurile disponibile şi aprobate în prezent sunt eficiente până acum împotriva tuturor variantelor virusului!”

Numărul cazurilor noi de COVID la nivel global este în scădere pentru a treia săptămână consecutiv, deși cifrele rămân în continuare mari, arată raportările Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit CNN. În ultima săptămână au fost înregistrate 4,8 milioane de cazuri de COVID și 86.000 de decese în toată lumea, conform datelor OMS, valabile până la 16 mai.