OMS recomandă purtarea măștii de protecție și în casă

Organizația Mondială a Sănătății recomandă purtarea măștii de protecție în locuinţe pentru a preveni infectarea atunci când distanțarea socială nu se poate respecta.

02 dec. 2020, 15:20
OMS recomandă purtarea măștii de protecție și în casă

OMS recomandă purtarea măștii de protecție și în casă. Persoanele care locuiesc în zone în care COVID-19 se răspândește ar trebui să poarte întotdeauna măști în magazine, locuri de muncă și în școlile care nu au aerisire adecvată, a declarat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS). În locuințe masca de protecție trebuie purtată inclusiv de copii cu vârsta de peste 12 ani, chiar dacă spațiile sunt bine ventilate.

Citește și: Specialiştii trag un semnal de alarmă: COVID poate deteriora plămânii atât de grav încât singura speranţă e transplantul

De asemenea, oamenii ar trebui să poarte măști în aer liber dacă nu se poate menține distanța fizică. OMS mai recomand purtarea „universală” a măștilor în unitățile de îngrijire medicală, inclusiv în cantină sau în zonele în care angajații din sănătate servesc cafeaua.

OMS recomandă purtarea măștii de protecție și în casă. ”În interior, cu excepția cazului în care ventilația a fost evaluată ca fiind adecvată, OMS recomandă publicului larg să poarte o mască non-medicală, indiferent dacă se poate menține o distanță fizică de cel puțin 1 metru”, a declarat șeful OMS.

OMS recomandă izolarea de rude şi prieteni şi Crăciun online

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă să evităm petrecerile mari în familie de sărbători, informează AFP, potrivit Agerpres. În Canada, unde sărbătoarea Thanksgiving Day a avut loc deja, se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de coronavirus.

„Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”, a subliniat Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS.

Cercetătoarea americană nu s-a referit doar la Crăciun, ci şi la Thanksgiving Day (Ziua Recunoştinţei), prin excelenţă sărbătoare de familie în SUA, care va fi sărbătorită joi. Specialiştii atenţionează în legătură cu un nou vârf de contaminări în această ţară, deja printre cele mai afectate de COVID-19, cu aproape 260.000 de morţi.

Potrivit Mariei Van Kerkhove, o celebrare online ar putea fi o soluţie. „Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârşi”, a recomandat ea.