OMS: „Ţinta noastră este să avem două miliarde de doze de vaccin valabile până la sfârşitul lui 2021”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii doreşte să aibă două miliarde de doze vaccin disponibile până la sfârşitul anulu 2021. Ţinta organizaţiei este ca majoritatea oamenilor din toate ţările să fie vaccinaţi, nu toţi oamenii din câteva ţări, susţine Tedros Ghebreyesus, şeful OMS.

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 05:04
OMS: „Ţinta noastră este să avem două miliarde de doze de vaccin valabile până la sfârşitul lui 2021”

Şeful OMS susţine că cea mai rapidă metodă de a încheia pandemia şi de a accelera redresarea economică este ca oamenii din toate ţările să fie vaccinaţi. 

Citeşte şi: OMS: „Şansele de a câştiga la loto sunt mai mari decât să scapi de infectarea cu Covid-19”

„Ne scufundăm sau înotăm împreună, cea mai rapidă metodă de a încheia pandemia şi de a accelera redresarea economică este să ne asigurăm că unii oameni sunt vaccinaţi în toate ţările, nu toţi oamenii din unele ţări. Sondajele de opinie recente arată că o majoritate copleşitoare de oameni sprijină accesul echitabil către vaccinuri. Ţinta noastră este să avem 2 miliarde de doze de vaccin valabile până la sfârşitul lui 2021”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Mediafax.

„Ştiţi ce este descris ca un vaccin, ideal cu o eficienţă de 70 la sută sau mai mult, dar cu siguranţă un procent de 50 la sută ar fi estimarea punctuală pe care am clasifica-o ca un vaccin eficient” , a declarat Soumya Swaminathan, om de ştiinţă OMS


loading...