OMS: „Şansele de a câştiga la loto sunt mai mari decât să scapi de infectarea cu Covid-19”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că şansele de a scăpa de infecţia cu COVID-19 sunt destul de mici, deoarece numărul spitalizărilor la nivel mondial a crescut foarte mult.

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 04:58
OMS: „Şansele de a câştiga la loto sunt mai mari decât să scapi de infectarea cu Covid-19”

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de o infecţie cu Covid-19.

Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan, citat de Mediafax.

În cadrul conferinţei de miercuri, oficialii OMS au avertizat că la nivel mondial se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

Zonele cu cele mai multe cazuri sunt în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina şi unele state ale Statelor Unite.

Citeşte şi: Obiceiul banal care te ajută să nu dezvolţi o formă gravă de coronavirus. Anunţul cercetătorilor

„Suntem încă la început, devine din ce în ce mai grav”

David Nabarro, emisar special al Organizației Mondiale a Sănătății pentru COVID-19, a declarat în Comisia pentru afaceri externe a Camerei Comunelor că pandemia a „scăpat de sub control”.

Este o situație groaznică. O problemă de sănătate a scăpat de sub control și face ca lumea nu doar să intre în recesiune, ci și într-o contracție economică uriașă, care probabil ar dubla numărul oamenilor săraci, va dubla numărul celor subnutriți și va duce la falimentarea a sute de milioane de companii mici.

Este mult mai rău decât orice film SF despre pandemii. Acest lucru este cu adevărat grav – nici măcar nu am ajuns la mijlocul pandemiei. Suntem încă la început și începem să vedem ce pagube va provoca lumii. Și devine din ce în ce mai grav pe măsură ce intrăm în această fază în Europa, unde cazurile cresc din nou”, a avertizat el.

Declarațiile sale au venit ca răspuns la o întrebare a deputatului laburist Chris Bryant, care voia să știe ce ar trebui să le spună oamenilor care cred că pandemia de coronavirus este doar o mare conspirație.

Am învățat să trăim cu virusul în acest an, îl vom înțelege și vom putea găsi soluții, dar ne va lua destul de mult timp”, a mai spus expertul.