Omul lui Băsescu anunţă „debarcarea” lui Nicolae Ciucă: „Va fi înlocuit cu un deputat european”

Cristian Preda, fost europarlamentar din partea PDL şi PMP (câte un mandat), a scris joi pe pagina sa de Facebook că a primit "pe surse" informaţii despre o "debarcare iminentă" a premierului Nicolae Ciucă, lăsând să se înţeleagă că aceleaşi surse i-ar fi precizat şi cu cine va fi acesta înlocuit.

30 iun. 2022, 22:36
Omul lui Băsescu anunţă „debarcarea” lui Nicolae Ciucă: „Va fi înlocuit cu un deputat european”

Fost europarlamentar şi apropiat al fostului preşedinte Traian Băsescu, Cristian Preda nu a precizat dacă Nicolae Ciucă ar urma să fie „debarcat” din fruntea Guvernului sau din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, dar istoria recentă a arătat că, oricum, cele două sunt strâns legate.

Ar fi a treia schimbare a premierului din partea PNL şi a preşedintelui partidului în mai puţin de doi ani, după ce Ludovic Orban a fost schimbat cu Florin Cîţu, care a fost, la rândul său, înlăturat din funcţia de premier şi înlocuit cu Nicolae Ciucă, care ulterior a preluat şi şefia liberalilor.

„A ajuns la mine zvonul că debarcarea lui Ciucă e iminentă. Va fi înlocuit cu un deputat european. Nu, Rareș, nu cu tine…”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Citeşte şi: Traian Băsescu atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și paza SPP

Informaţia vine în contextul în care, în ultima perioadă, mai ales pe fondul numeroaselor crize cu care se confruntă România, contrele dintre reprezentanţii şi liderii celor două mari partide din coaliţia de guvernare, PSD şi PNL, au devenit tot mai dese.

În contextul acestor conflicte, deocamdată mocnite, dintre cele două partide, există voci de la vârful politicii româneşti care susţin că preşedintele Klaus Iohannis ar putea înclina spre o nouă mutare politică în fruntea PNL, pentru a păstra pacea în coaliţia de guvernare, pe care de la început şi-a asumat-o şi despre care a declarat în numeroase ocazii că este una funcţională, care a trecut cu bine România prin mai multe crize.

Citeşte şi: Decizie de ultim moment pentru salvarea producătorilor de energie pe bază de cărbune din România. „Fără cărbune nu puteam vorbi de independenţă energetică”