Surpriză pentru şoferi. De vineri se ieftinesc benzina şi motorina. Vezi unde alimentezi cu mai puţini bani

Publicat: Joi, 03 Aprilie 2014 16:38 // Actualizat: Vineri, 04 Aprilie 2014 09:10 // Sursa: romaniatv.net

OMV Petrom va reduce preţul benzinei cu 5 bani pe litru şi pe cel al motorinei cu 7 bani, începând de vineri de la ora 0:00.

OMV Petrom este cea mai mare companie petrolieră de pe piaţa din România, cu un lanţ de peste 550 de benzinării, iar principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil, MOL şi Agip.

Preţul carburanţilor la pompă ţine cont de indicatori precum cotaţiile barilului de ţiţei, cotaţiile produselor petroliere, nivelul accizei şi TVA.

De asemenea, este important şi cursul de schimb leu/euro, întrucât acciza este calculată în moneda europeană, dar şi leu/dolar, întrucât cotaţiile ţiţeiului şi ale produselor petroliere sunt exprimate în dolari, scrie Agerpres.

Această ieftinire vine după ce, marţi, preţul carburanţilor a crescut cu circa 40 de bani, în urma aplicării accizei suplimentare de 7 eurocenţi.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care se restituie suma de 4 eurocenţi din acciza suplimentară de 7 eurocenţi transportatorilor licenţiaţi în UE care efectuează transport rutier de mărfuri cu autovehicule cu o greutate brută autorizată de cel puţin 7,5 tone.

Reprezentanţii FMI au precizat că recuperarea unei părţi din acciza suplimentară la carburant de către transportatorii din România ar trebui deplin compensată cu alte măsuri pentru a nu afecta obiectivele fiscale ale Guvernului.

"Orice recuperare a unei părţi din acciza suplimentară la carburant de către transportatorii din România ar trebui deplin compensată cu alte măsuri pentru a nu afecta obiectivele fiscale ale Guvernului. Angajamentul Guvernului pentru 2014 este un deficit bugetar de 2,2% din PIB şi orice iniţiativă fiscală care este contemplată trebuie analizată cu atenţie în vederea atingerea acestei ţinte şi orice modificare în taxare va trebuie compensată astfel încât această ţintă să nu fie pusă în pericol", a arătat Andrea Schaechter, şefa misiunii FMI în România.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ieftinire benzina ieftinire carburanti ieftinire motorina OMV Petrom Petrom
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 apr 09:18
...va reduce preţul benzinei cu 5 bani pe litru şi pe cel al motorinei cu 7 bani, începând de vineri de la ora 0:00. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Surpriză pentru şoferi. De vineri se ieftinesc benzina şi motorina. Vezi unde alimentezi cu mai...
04 apr 07:57
03 apr 22:11
...nu fie pusă în pericol”, a arătat Andrea Schaechter, şefa misiunii FMI în România. Source Article from http://www.romaniatv.net/omv-petrom-ieftineste-benzina-si-motorina_136403.htmlSurpriză pentru şoferi. De vineri se ieftinesc benzina şi motorina. Vezi unde alimentezi cu mai puţini...
03 apr 16:50
...

OMV Petrom va reduce preţul benzinei cu 5 bani pe litru şi pe cel al motorinei cu 7 bani,...
1
EUR
4.7223
RON
24 Jun
noapte 20 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H