Onțanu şi mai mulţi ambasadori au inaugurat lucrările la un nou centru de sănătate în sectorul 2

Primarul Neculai Onţanu şi ambasadorii SUA, ai Marii Britanii, ai Canadei şi Italiei, oameni de afaceri precum şi reprezentanţi ai societăţii civile au pus recent piatra de temelie a unui nou centru pentru îngrijiri paliative în cartierul Plumbuita.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 04:26

Noul centru va asigura servicii complexe în regim de internare, în ambulatoriu, în centre de zi şi la domiciliul bolnavilor oncologici, îmbunătăţind astfel gradul de acoperire a solicitărilor de servicii de acest gen din Bucureşti. Personalul de specialitate se va ocupa de pacienţii internaţi, va efectua internări pentru bolnavii cronici, va acorda consultaţii în serviciul ambulatoriu şi va efectua vizite la domiciliu pentru tratarea bolnavilor care nu se pot deplasa.

Administraţia condusă de primarul Neculai Onţanu se preocupă de dezvoltarea unei reţele cât mai extinse de cluburi şi centre de servicii sociale în încercarea de a oferi un sprijin cât mai eficient persoanelor vârstnice şi nu numai care au nevoie de servicii de sănătate, recreere şi socializare.

Din această reţea face parte cel mai mare centru multifuncţional de servicii sociale, educaţie şi recreere din ţară, Sfântul Pantelimon. Prin dotările sale deosebite, printre care se numără o sală de fizioterapie, o sală de kinetoterapie, o sală de dans, una de aerobic şi una dotată cu aparatură specială de fitness, Centrul Sfântul Pantelimon oferă persoanlor vârstnice un cadru special pentru recreere şi petrecerea timpului liber dar şi posibilitatea de a îşi îmbunătăţi şi menţine sănătatea.

Un alt club de pe raza sectorului 2 care ofera servicii servicii de consiliere, asistenţă socială şi de sănătate persoanelor vârstnice domiciliate pe raza sectorului 2  este „Clubul Seniorilor”. Situat într-un superb cadru natural oferit de Parcul Plumbuita, Clubul urmărește diversificarea ofertei de servicii și programe pentru pensionari, precum și implicarea acestora în activitatea de gestionare și administrare eficientă a treburilor publice ale sectorului. Generosul spațiu al clubului este utilizat și pentru relaxarea si agrementul vârstnicilor, pentru a le facilita acestora revenirea în viața socială și culturală activă.

Totodată, pe raza sectorului 2 funcţionează Centrul rezidențial „Speranța”, destinat persoanelor vârstnice care provin din familii cu posibilități materiale, precum şi „Centrul Social Cultural de la Parohia Sfântul Silvestru”, care poate găzdui un număr de 50 de persoane în vârstă lipsite de orice ajutor material. De asemenea Primăria Sectorului 2 a început lucrările la „Centrul de Servicii de Asistență Socială pentru persoane Vârstnice” din cartierul Ion Creangă, care va oferi servicii sociale pentru un număr de aproximativ 700 de locuitori din acest cartier și un nou așezământ social, destinat persoanelor bolnave de cancer în fază terminală în curtea Bisericii Sfântul Pantelimon.

La acestea urmează să se adauge un nou „Complex de servicii sociale”, cu 150 de locuri pe Şoseaua Mihai Bravu şi un centru de zi pentru persoane vârstnice în strada Ţepeş Vodă numărul 7.