Onţanu: Dacă se taxează averile foarte mari, vor fi 3 miliarde de euro pentru pensii

În contextul în care marţi, la Camera Deputaţilor, proiectul de lege privind taxarea marilor averi va intra în dezbaterea plenului, Neculai Onţanu, primarul sectorului 2 şi Secretarul General al UNPR atrage atenţia că adoptarea acestei taxe  va aduce 3 miliarde de euro la buget, bani ce trebuie folosiţi pentru creşterea pensiilor.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 13:54
Onţanu: Dacă se taxează averile foarte mari, vor fi 3 miliarde de euro pentru pensii

„UNPR a calculat că prin aplicarea taxei pe marile averi vor intra la buget anual 3 miliarde de euro”, subliniază Neculai Onţanu, care adaugă că progresiştii doresc ca fondurile suplimentare astfel obţinute să fie utilizaţi pentru creşterea pensiilor.

De asemenea, Secretarul General al UNPR a făcut apel către toate partidele politice să voteze legea propusă de UNPR.

„Cerem tuturor deputaţilor, indiferent din ce partid fac parte, să voteze această lege, pe care 84% dintre români o susţin. Pensionarii au nevoie de ea”, a subliniat Neculai Onţanu.

Taxa pe marile averi este aplicată deja cu succes în multe ţări europene, cum ar fi Franţa, Elveţia, Grecia sau Norvegia. Totodată, peste Ocean, preşedintele SUA Barack Obama, a propus recent Congresului să voteze o taxă similară, prin care cei ce obţin venituri anuale în valoare de cel puţin un milion de dolari vor trebui să plătească taxe în valoare de cel puţin 30% din suma obţinută.

În discursul susţinut cu această ocazie, Obama a declarat: „Nu-i invidiem pe cei care au avut succes. Cu toţii ne dorim să avem succes. Dar credem, în acelaşi timp, că fiecare dintre cei care au reuşit să acumuleze mai multe resurse, trebuie să aibă o contribuţie corecta, astfel încat mai mulţi să aibă o şansă corectă de a reuşi, la rândul lor şi nu doar câţiva”.