ONU a votat în unanimitate pentru trimiterea de observatori în Alep

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a votat luni în unanimitate să trimită observatori ai ONU pentru a supraveghea evacuările și pentru a evalua situația civililor, relatează AFP și DPA. Inclusiv Rusia, care susține regimul lui Bashar al-Assad, a votat pentru adoptarea rezoluției propuse de Franța.

19 dec. 2016, 14:59
ONU a votat în unanimitate pentru trimiterea de observatori în Alep

Consiliul de Securitate al ONU a votat în unanimitate trimiterea de observatori la Alep. Votul marchează primul semn al unității după luni de zile între marile puteri mondiale în legătură cu acest conflict care a făcut deja peste 310.000 de morți din martie 2011.

Citeşte şi Fetiţa siriană, care a postat mesaje pe Twitter despre situaţia din Alep, a fost în sfârşit evacuată

Votul de la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York a fost amânat duminică după ce Rusia, un susținător cheie al guvernului sirian și una dintre cele cinci țări cu drept de veto din Consiliul de Securitate, s-a opus măsurii propuse de Franța, potrivit Agerpres.

Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la ONU, a declarat că Moscova a nu are nicio problemă cu trimiterea de observatori ai ONU, însă, a subliniat el, ei trebuie să fie mai bine pregătiți și procedura de desfășurare a acestora mai bine organizată.