ONU cere Vaticanului să aducă în faţa justiţiei preoţii pedofili

Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului a cerut, miercuri, Vaticanului să defere justiţiei toţi pedofilii din cadrul Bisericii, criticând atitudinea Sfântului Scaun din trecut, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
05 feb. 2014, 12:41
ONU cere Vaticanului să aducă în faţa justiţiei preoţii pedofili

Comitetul cere Vaticanului „să elibereze imediat din funcţie orice persoană suspectată de abuz sexual şi să defere cazurile lor autorităţilor judiciare competente la încheierea anchetelor şi urmăririlor”.

Pentru prima oară, oficialii Sfântului Scaun au fost nevoiţi să dea explicaţii în faţa unui for internaţional, în legătură cu scandalul de pedofilie care a zguduit biserica catolică. 

Vaticanul a apărat la Geneva acţiunile sale în lupta împotriva pedofiliei, după ce a fost acuzat că a încercat să diminueze amploarea scandalului. 

Scandalul a izbucit în timpul pontificatului lui Benedict al XVI-lea. Atunci au ieşit la iveală sute de cazuri de copii abuzaţi de preoţi catolici de-a lungul deceniilor, în ţări de pe mai multe continente. Actualul Suveran Pontif, Papa Francisc, a înfiinţat o comisie care să stabilească noi sancţiuni pentru preoţii care abuzează minori.

VEZI SI:

SCANDAL la o şcoală din Capitală. Un PEDOFIL care s-a dezbrăcat în faţa elevilor, bătut de părinţi