Operația lui Daniel Bodnar s-a încheiat. Cum se simte activistul de mediu rănit grav în accident

Daniel Bodnar, activistul de mediu rănit grav în accidentul din Suceava, a fost operat astăzi, iar intervenția chirurgicală s-a încheiat.

20 ian. 2021, 16:29
Operația lui Daniel Bodnar s-a încheiat. Cum se simte activistul de mediu rănit grav în accident

Sora lui Daniel Bodnar a oferit primele detalii referitoare la starea lui de sănătate din momentul de față.

Daniel Bodnar a fost operat miercuri la Spitalul de Neurochirurgie Iași. Sora acestuia, dr. Daniela Pintican, a anunțat că i-au fost refacuti corpii vertebrali, dar sunt leziuni semnificative la nivelul măduvei spinării. Există în continuare riscul ca activistul să rămână paralizat.

Bărbatul va urma tratamentul de recuperare la o clinică din Vien.

„Operația lui Daniel a fost finalizată! Am discutat cu medicii din echipa operatorie, care au făcut ceea ce a ținut de ei, la cele mai înalte standarde și le mulțumim.

Lui Daniel i-au fost refăcuți corpii vertebrali. Au fost găsite leziuni importante la nivelul măduvei spinării. De acum Dumnezeu își va face partea Lui, cu siguranță! S-a trezit din anestezie. Mâine dimineață urmează să i se facă un examen neurologic. Va urma o perioadă lungă și intensă de recuperare. Căutăm cele mai bune soluții pentru că ne dorim cu ajutorul lui Dumnezeu ca Daniel să poată umbla din nou. Recuperarea o va face în Viena, acolo unde Daniel are 2 surori. Urmează să facem demersurile necesare pentru a începe cât mai repede posibil procedurile.

Noi ca familie îl susținem, avem nevoie și de susținerea voastră! Vă mulțumim pentru susținere și pentru toate mesajele. Daniel este un om preaiubit de Dumnezeu, familie și de toți oamenii care îl cunosc și știu că lupta lui a fost, este și va fi pentru dreptate și adevăr.
Cu Dumnezeu înainte!”, a scris sora lui Daniel pe pagina sa de Facebook.

Cum s-a produs accidentul în care a fost implicat Daniel Bodnar

Accidentul s-a produs în județul Suceava, în noaptea de 18 spre 19 ianuarie, pe raza comunei Sucevița. Activistul de mediu Daniel Bodnar și încă un tânăr au fost răniți.

Bodnar se afla într-un BMW X6, cu volan pe dreapta, condus de către un tânăr (24 ani), din orașul Solca.

“Ajungând pe un sector de drum în aliniament, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers spre stânga, a lovit podețul din fața unui imobil, apoi poarta de acces și stâlpul din dreapta al acesteia, după care a pătruns în șanț și a lovit un indicator rutier”, au spus polițiștii.

Conform oamenilor legii, șoferul nu era băut. Daniel Bodnar avea 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Citiți și Daniel Bodnar, cunoscut activist de mediu, operat de urgenţă: „Doctorii spun că probabil nu voi mai putea merge, eu însă cred în Dumnezeu”

Citiți și George Simion, despre accidentul activistului de mediu Daniel Bodnar: „Probabil mafia lemnului a reuşit să-l elimine, fizic”


loading...