Operațiune de salvare dificilă în Munţii Bucegi. O alpinistă a căzut într-o râpă, iar salvamontiști s-au chinuit nouă ore să o salveze

O operaţiune de salvare dificilă a avut loc în Munţii Bucegi, după ce o alpinistă a căzut într-o râpă abruptă. Salvamontiştii s-au chinuit nouă ore ca să o salveze. Din păcate, femeia a fost rănită grav în urma căzăturii.

03 ian. 2022, 12:56
Operațiune de salvare dificilă în Munţii Bucegi. O alpinistă a căzut într-o râpă, iar salvamontiști s-au chinuit nouă ore să o salveze

Operațiune de salvare dificilă în Munţii Bucegi. O femeie a căzut 200 de metri și s-a accidentat grav. Ea era împreună pe munte cu 3 alpiniști cu experiență, pe Valea Gălbinele, când s-a împiedicat și a căzut. Prietenul ei a încercat să o prindă, însă a reușit doar să-i aplaneze căderea. Și el s-a rănit în timpul intervenției. După circa 9 ore, femeia a fost coborâtă și predată unui echipaj de pe ambulanță.

Operaţiune de salvare dificilă în Munţii Bucegi

15 salvamontişti din Buşteni, Azuga şi Prahova au participat la operaţiunea de salvare a celor doi tineri alpinişti. Bărbatul care a încercat să își salveze prietena s-a ales cu câteva lovituri la mâini, în schimb fata a suferit traumatisme grave la cap și picioare.

Citeşte şi Adda, peripeții în vacanța la munte. Artista se confruntă iar cu probleme de sănătate, fanii s-au speriat când au văzut-o așa

Tânăra a fost acoperită cu folie termoizolantă și pusă pe targă pentru a putea fi adusă în siguranță la baza muntelui. După o misiune care a durat peste 9 ore, salvamontiştii au reuşit să o coboare de pe munte şi să o predea echipajului SMURD.

Atât fata, cât și prietenul ei care s-a rănit au fost duși la spital unde au rămas sub supravegherea medicilor, potrivit braşov.net.

În zona Capra din munții Făgăraș un turist de 61 de ani din Cluj a alunecat mai bine de 400 de metri până în apropiere de Bâlea Lac și s-a izbit violent de stânci. Fiul victimei și un alt tânăr care îi însoțeau au sunat disperați la 112 cerut ajutorul salvamontiștilor. Din nefericire însă până la sosirea lor bărbatul nu a mai putut fi salvat.

În Sinaia prelata care acoperea terasa unui restaurant s-a prăbușit peste patru adulţi şi un copil. Trei dintre victime au suferit răni la cap și au fost duse de urgență la spitalul județean din Ploiești.

Citeşte şi Anda Adam, implicată într-o răfuială cu bătaie la munte. Polițiștii ar fi intervenit de urgență!