Operaţiune impresionantă, Green Network curăţă de PET-uri râurile ţării

Publicat: Marţi, 09 Octombrie 2018 17:19 // Actualizat: Marţi, 09 Octombrie 2018 17:19 // Sursa: romaniatv.net

Un ONG a demarat o campanie națională de curățare a apelor țării cu ajutorul voluntarilor și a unei rețele de asociații nonprofit și instituții de stat. Tonele de PET-uri din râurile României nu sunt doar o problemă de mediu, ci și una de siguranță energetică. Cantitătile uriașe de deșeuri deversate în râuri de către români, ajunse apoi în lacurile de acumulare ale hidrocentralelor, pun în pericol producția de electricitate a țării.

Cea de-a doua acțiune de curățare a râurilor țării de deșeurile din PET, organizată în cadrul inițiativei Green Network România, a avut loc weekend-ul trecut la Arad, cu ocazia ediției a VIII-a a Maratonului și Crosului orașului. După curse a avut loc acțiunea de ecologizare a albiei râului Mureșului, participanții la maraton și voluntarii colectând sticlele de plastic aruncate în apă. Este cea de-a doua acțiune din campania de reciclare selectivă a deșeurilor realizată în cadrul Green Network România. Inițiatorul manifestări este un ONG numit Institutul pentru Dezvoltare și Inovare, condus de Adrian Gheorghe, care este și ambasador al unei prestigioase instituții non-profit britanice, Eurodesk UK.

Prima acţiune de ecologizare din cadrul campaniei a avut loc la final de septembrie la Comănești, unde peste 100 de voluntari au scos PET-uri din albia Trotușului. La eveniment a participat și artistul pop britanic, Leonard Buck, devenit un frenetic ambasador al campaniei.

Zeci de instituții din administrația publică și de ONG-uri locale s-au alăturat acestei campanii care își propune atât educarea civică și menținerea orașelor noastre la un standard de mediu european, cât și atragerea cetățenilor în acţiuni  voluntare care au ca scop creșterea calității vieții în comunitate. Campania va continua până la sfârșitul lunii noiembrie, iar programul acțiunilor va fi anunţat pe pagina de Facebook a Green Network România.

Curățarea de PET-uri a cursurilor de apă a devenit o preocupare majoră a tuturor țărilor lumii, existând deja campanii globale care transformă miile de tone de PET-uri din oceane în materie primă pentru produse precum pantofi sport sau obiecte de decorațiune.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ecologizare Arad Green Network Romania PET strangere pet-uri raul Mures
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7231
RON
22 Jul
noapte 20 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H