Operaţiunea „Rechinul”. Răsturnare de situaţie, ce nu s-a ştiut despre Roxana Donisan

Roxana Donisan, suceveanca ucisă pe 1 iulie de un rechin în Egipt, lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care se cazase, au declarat surse din stațiunea de la Marea Roșie.

11 iul. 2022, 15:46

Rechinul ucigaș e de negăsit, elicopterele îl caută, turiștii români sunt supărați că nu au voie pe plajele publice. Potrivit presei din Italia, este posibil ca românca să fi fost prima victimă a rechinului care a mai ucis o femeie din Austria. Trupul mutilat al sucevencei de 40 de ani a fost găsit pe corali, la cel puțin două zile după ce a fost dată dispărută, scriu The Sun și Daily Mail.

Românca ucisă de rechin în Egipt, condusă pe ultimul drum. Roxana Donisan va fi înmormântată la Suceava

Dintr-un sat pescăresc, în urmă cu un veac, Hurghada a ajuns o stațiune de lux, cu peste 200.000 de localnici, hoteluri ca-n broșurile de expoziție, ape cu recife spectaculoase de corali și cămile care poartă turiști în spate. Orașul a urcat în top 10 al destinațiilor recomandate în 2022 de site-ul de specialitate Tripadvisor, dar pentru români a devenit un loc de vacanță încă din 2017. Atunci, companiile aeriene au introdus zboruri directe din București, Suceava, Cluj sau Sibiu. În apele Mării Roșii peștii îți mănâncă direct din palmă și poți face scuba diving fără să știi să înoți. În plus, în cei doi ani de pandemie, restricțiile mult mai relaxate din Egipt au atras mii de români care au vrut concedii fără prea multe bătăi de cap, scrie libertatea.ro.

Trupul neînsufleţit al Roxanei Donisan a fost găsit pe plaja din regiunea Sahl Hasheesh din Hurghada, iar autorităţile au confirmat că femeia și-a pierdut viața după ce a fost atacată de rechin. ​Românca de 40 de ani lucra la Administrația Judeţeană a Finanțelor Publice din Suceava.

Noi detalii şocante. Roxana Donisan ar fi fost ucisă de un rechin Mako, cel mai rapid din lume. Care a fost ghinionul româncei

Radu, antreprenorul din Suceava, o cunoștea pe Roxana Donisan. A aflat de dispariția ei cu fix o zi înainte de a se îmbarca în zborul Suceava-Hurghada. Vestea l-a pus pe gânduri. A hotărât însă că nu va renunţa la concediul pentru ceea ce crede că e o „teamă iraţională”.

E pentru a doua oară în staţiunea egipteană, a treia oară în Egipt şi spune că preferă să se bucure de activităţile pe care locul i le oferă: scuba diving, o excursie la templul din oraşul Luxor şi distracţia din resortul care îl găzduieşte. Astăzi însă va revizita oraşul: magazine cu parfumuri, bazaruri, Moscheea Al Mina, portul Hurghada Marina şi chiar piaţa cu peşte proaspăt din apropiere.

 

Cazul „Roxana Donisan” se amplifică. Turiştii români acuză egiptenii de muşamalizare: „Au spus ca e motorina, ulei în apă, nimic de rechini”

Jurnaliştii britanici au scris că românca din Suceava fusese cazată la hotelul de cinci stele Premier Le Reve Hotel & Spa, din zona Sahl Hasheesh. După ce a făcut check out-ul, Roxana Donisan şi-ar fi lăsat bagajele la hotel pentru o ultimă baie în mare, înainte de întoarcerea acasă, potrivit informaţiilor preluate şi de presa din România. „Este un fake news!”, a declarat managerul Hotelului Premier Le Reve, Fouquet Zakaria, pentru Libertatea. „Nu există persoane dispărute dintre turiştii cazaţi la hotelul nostru”, susţine acesta. Cu alte cuvinte, managerul susține că românca nu era cazată la resortul pe care el îl administrează, ci la Tropitel Sahl Hasheesh, un resort din vecinătate.

Bărbatul spune că a transmis şi un drept la replică publicaţiilor britanice care au răspândit această informaţie, însă niciuna nu a adus corectarea articolelor.

Situație scandaloasă în cazul româncei ucise de rechin în Egipt! S-a aflat ce scrie în raportul oficial de deces al Roxanei Donisan. În document nu se precizează dacă este vorba de atacul unui rechin sau nu. Autoritățile spun că nu au nicio explicație.

Cum a murit, de fapt, Roxana Donisan. În raportul oficial al decesului nu se precizează dacă e vorba de un rechin!

Roxana Donisan era singură în vacanță din Egipt în care și-a găsit sfârșitul chiar înainte de a pleca spre casă.

Ultimul mesaj trimis acasă de românca ucisă de rechin, în Egipt

Ultimul mesaj trimis de Roxana acasă a fost pe 28 iunie, spune mama acesteia. „Mesajul a fost trimis prin vecină: „Bună ziua, m-a rugat Roxana să vă transmit că se simte bine și că este foarte frumos acolo.” Pe data de 28 iunie”, a mai spus mama.