Opozanţii lui Assad au atacat Ambasada Siriei din Cairo

În semn de protest faţă de crimele regimului sirian al preşedintelui Bashar al-Assad, aproximativ 200 de opozanţi ai acestuia au atacat Ambasada Siriei din Cairo, încercând să pătrundă în innteriorul clădirii.

RomaniaTV.net
27 ian. 2012, 17:24
Opozanţii lui Assad au atacat Ambasada Siriei din Cairo

Cel puţin 200 de manifestanţi au pătruns vineri, cu forţa, în sediul ambasadei siriene din Garden City, un cartier din Cairo, spărgând uşi şi ferestre. Forţele de securitate egiptene au intervenit imediat pentru a opri atacul protestatarilor.  Potrivit agenţiilor de presă străine, nu au fost făcute arestări.

Ambasadorul sirian, Youssef Ahmed,  a anunţat că va depune plângere către autorităţile egiptene. „Ambasada siriană este vizată. Vom formula o cerere pentru ca ambasada să fie sub protecţie. Securitatea pe care o avem astăzi este fragilă”, a anunţat ambasadorul sirian.

Manifestanţii au „pătruns în clădire. Au ajuns la etajul unde este biroul ambasadorului. Din păcate, nu am reuşit să îi oprim”, a mai spus ambasadorul.

Youssef Ahmed a mai mărturisit că şi reşedinţa sa a fost atacată în ultimele săptămâni. „Este vorba despre aceleaşi persoane. Am transmis o listă cu nume autorităţilor, dar nu a fost luată nici o măsură”, a precizat diplomatul sirian.

Între timp, în Siria, forţele guvernamentale şi-au intensificat vineri represaliile asupra civililor protestatari în mai multe oraşe din ţară, între care şi Homs. Cel puţin 5.000 de civili sirieni, între care şi copii şi chiar bebeluşi au fost ucişi de către forţele de securitate al lui Assad, de la începutul revoltelor şi până acum.