Opoziţia îl atacă pe Băsescu din cauza lui Daniel Morar

PNL şi PSD critică intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a cere prelungirea cu şase luni a mandatului şefului DNA, Daniel Morar. Liderii celor două partide spun că intervenţia şefului statului pe o astfel de chestiune este ilegală.

RomaniaTV.net
15 nov. 2011, 10:20
Opoziţia îl atacă pe Băsescu din cauza lui Daniel Morar

Liderul grupului parlamentar al PNL din Senat, Puiu Haşotti, crede că prelungirea mandatului procurorului şef al DNA cu şase luni este ilegală. „Prelungirea mandatului lui Morar este exagerată şi nelegală”, a declarat Haşotti pentru Mediafax, comentând declaraţiile făcute de şeful statului, Traian Băsescu, luni seară, la TVR, pe această temă.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a arătat că nu este treaba preşedintelui nici cine este şeful DNA şi nici cât stă acesta în funcţie, prerogativa aparţinând CSM. Ponta a afirmat că toate funcţiile din procuratură ar trebui încadrate în termenii legali şi să nu mai fie numite şi influenţate politic. „Nu este treaba preşedintelui cine este şeful DNA sau cât stă în funcţie, ci este doar a Consiliului Superior al Magistraturii”, a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că doreşte să îi ceară procurorului general Codruţa Kovesi prelungirea cu şase luni, până la raportul CE din vară, a mandatului procurorului-şef al DNA, Daniel Morar, care expiră peste două luni.