Oprea îi avertizează pe prefecţi: Daţi mai puţine interviuri şi munciţi mai mult

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, le-a cerut miercuri prefecţilor să dea mai puţine interviuri presei şi să muncească mai mult, avertizându-i pe cei care nu îşi fac treaba că vor fi schimbaţi, cum s-a întâmplat în cazul prefectului de Buzău. Autorităţile sunt în alertă, după ce meteorologii au emis cod roşu de ninsori şi viscol pentu şase judeţe

RomaniaTV.net
29 ian. 2014, 15:05
Oprea îi avertizează pe prefecţi: Daţi mai puţine interviuri şi munciţi mai mult

„Domnilor prefecţi, eu cred că trebuie să daţi mai puţine interviuri şi să munciţi mai mult. Am mâncat pâinea dumneavoastră, am fost şi eu prefectul Capitalei, ministrul Administraţiei, aveţi în mine unul dintre oamenii care vă cunosc foarte bine greutăţile, lipsurile, ştiu şi cât munciţi, sunteţi profesionişti. Aveţi în mine un prieten, dar vreau să vă spun că acolo unde situaţia o impune, cum a fost situaţia la Buzău, o să-i propun domnului prim-ministru Victor Ponta, fără să mai stau pe gânduri, schimbarea. Dar eu sunt convins că nu va mai fi cazul”, a afirmat vicepremierul Oprea în cadrul comandamentului pentru iarnă convocat la Palatul Victoria.

Ninsoarea şi viscolul fac prăpăd: Zeci de localităţi sunt izolate şi mai multe drumuri sunt blocate de troiene

Gabriel Oprea a adăugat că la nivelul MAI s-a decis creşterea capacităţilor operative şi că se acţionează cu peste 9.000 de oameni iar alţi 14.400 de angajaţi ai MAI sunt pregătiţi să intervină.

„De la momentul codului roşu avem în teren peste 9.000 oameni, adică 5.451 de poliţişti, 3.281 pompieri, 288 de jandarmi şi 27 de la Poliţia de Frontieră. Menţinem pregătiţi 14.400 de angajaţi ai MAI şi dacă situaţia o va impune, aceste forţe le vom alerta în orele următoare”, a precizat Oprea.

Guvernul a instituit, miercuri, stare de alertă în judeţele Constanţa, Tulcea, Clăraşi şi Ialomiţa, pe lângă cele trei care se aflau deja în această situaţie, Brăila, Buzău şi Vrancea.