Oprescu: Bucureştenii care stau în clădiri cu risc seismic ar putea fi mutaţi în alte apartamente

Sorin Oprescu cere bani Guvernului pentru a putea reabilita clădirile cu risc seismic din Bucureşti. Primarul susţine că oamenii care locuiesc în aceste clădiri ar putea fi mutaţi în 12.000 de aparatamente nelocuite din Capitală. Mai mult, primarul cere şi schimbarea legislaţiei pentru a putea reabilita blocurile chiar dacă nu sunt toţi locatarii de acord.

RomaniaTV.net
07 oct. 2013, 11:59
Oprescu: Bucureştenii care stau în clădiri cu risc seismic ar putea fi mutaţi în alte apartamente

Acţionăm în continuare, poate încercăm să mărim ritmul de consolidări (…) Dacă o singură persoană din bloc nu e de acord, proprietatea e intangibilă (…) Legea nu-mi permite să intru să consolidez cu forţa. Este necesar să se schimbe legislaţia, am facut iar scrisoare pentru Guvern, că lucrurile evoluează şi nu dorim să numărăm victime (…) Vrem să cerem acord să cazăm la cele 12.000 de apartamente care stau neînchiriate în Bucureşti, să le închiriem pe parcursul reparaţiilor. Trebuie cu ajutorul guvernului, că nici noi nu avem bani”, a declarat Sorin Oprescu.

De la Revoluţie până în prezent, doar 30 de blocuri au fost consolidate în Capitală, în timp ce alte 200 sunt încadrate la gradul I de risc seismic – se pot prăbuşi la un cutremur mai puternic.

Citeşte şi Lista clădirilor din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR