Oprescu, despre eutanasierea câinilor: Dacă rata de adopţie va fi foarte mică, se va respecta legea

Publicat: Joi, 26 Septembrie 2013 17:52 // Actualizat: Joi, 26 Septembrie 2013 18:17 // Sursa: romaniatv.net

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că municipalitatea, în prezent, adună câinii de pe străzi, dorind încurajarea adopţiei, şi a precizat că dacă rata de adopţie va fi foarte mică, se va respecta legea ce permite eutanasierea.

Foto: evz.ro

"Principalul este să-i luăm de pe străzi, apoi mergem la capacităţile de cazare şi încercăm să creăm şi capacităţi noi în adăposturi şi, ce-i mai important, tragem foarte tare să încurajăm adopţia", a spus Sorin Oprescu, referitor la situaţia câinilor fără stăpân din Capitală şi la proiectul de hotărâre votat joi de consilierii generali, prin care se renunţă la taxa de adopţie pentru ONG-uri.

Edilul-şef al Capitalei a subliniat că el vrea, în ceea ce priveşte fenomenul câinilor fără stăpân, ca "adopţia să fie baza şi regula", scrie Mediafax.

Sorin Oprescu a mai arătat că municipalitatea doreşte să ajungă la cinci-şase mii de locuri de cazare în adăposturi. Totodată, potrivit primarului general, municipalitatea vrea să întărească adopţia animalelor, dar şi controlul faţă de cei care adoptă, pentru că "altfel ne trezim cu ei (cu câinii - n. r.) pe stradă".

Întrebat dacă se va ajunge la eutanasierea câinilor fără stăpân, Oprescu a arătat că dacă rata de adopţie va fi foarte mică, atunci se va respecta legea, el subliniind că, până în prezent, municipalitatea nu a mai eutanasiat câini.

Potrivit reprezentanţilor Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), în ultimele patru săptămâni, au fost adoptaţi din cele două adăposturi ale municipalităţii 306 câini fără stăpân, dintre care 48 în cursul zilei de miercuri.

În adăposturile municipalităţii erau, miercuri, 783 de câini: 567 de câini în cel din Mihăileşti şi 216 câini în cel din Theodor Pallady.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de promulgare a legii privind câinii fără stăpân, după ce Curtea Constituţională a decis că textul legislativ este constituţional.

Legea, adoptată de Camera Deputaţilor în 10 septembrie, stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile lucrătoare în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

Citeşte şi Anunţurile de joburi pentru vânătorii de câini au apărut pe Internet

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 oct 00:14
Votează email 0 email
...a câinilor periculoşi sau eventuale atacuri, iar o echipă permanentă va intervenii în cel mai scurt timp. CITEŞTE ŞI: Oprescu, despre eutanasierea câinilor: Dacă rata de adopţie va fi foarte mică, se va respecta legea Oprescu: Dacă în 18 luni nu rezolv...
28 sep 20:10
Votează email 0 email
...N-o să fiu mândru să trăiesc într-o ţară ce măcelăreşte animale. Acesta este mesajul şi semnalul meu Citeşte şi: Oprescu, despre eutanasierea câinilor: Dacă rata de adopţie va fi foarte mică, se va respecta legea ...
28 sep 20:10
Votează email 0 email
...acum o familie care-l iubeşte!”, a scris Ponta lângă fotografia postată pe reţeaua de socializare. Citeşte şi: Oprescu, despre eutanasierea câinilor: Dacă rata de adopţie va fi foarte mică, se va respecta legea ...
26 sep 20:01
...şi a precizat că dacă rata de adopţie va fi foarte mică, se va respecta legea ce permite eutanasierea. Citește mai departe…

...
26 sep 19:48
...adopţiei, şi a precizat că dacă rata de adopţie va fi foarte mică, se va respecta legea ce permite eutanasierea. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
26 sep 18:02
... Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că municipalitatea,...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H