Oprescu: Hidranţii sunt demontaţi de „cretini”, care au început să ia şi gardurile de sârmă

Primarul Sorin Oprescu a declarat, miercuri, că hidranţii din Bucureşti sunt demontaţi de "cretini", care au început să ia şi gardurile de sârmă, el precizând, ironic, că niciun hidrant nu lipseşte din cei care au mai rămas.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 16:03
Oprescu: Hidranţii sunt demontaţi de „cretini”, care au început să ia şi gardurile de sârmă

„Cu hidranţii stăm în felul următor: nimic nu ne lipseşte din toţi ăia pe care îi avem, pentru că unii se împrumută, se împrumută şi mi-i iau şi dispar. Şi încerc să-i pun la loc”, a spus Sorin Oprescu.

Întrebat dacă hidranţii sunt demontaţi pentru a fi vânduţi la fier vechi, Oprescu a răspuns: „Da eu ştiu cretinii ăştia ce fac care îi demontează? Ei au început să-mi ia şi garduri de sârmă”.

Oprescu a spus că, în ceea ce priveşte numărul necesar de hidranţi, pompierii sunt aceia care îi verifică şi dau aprobarea în momentul în care se face construcţia. El a arătat că Primăria mai face verificări în Centrul Istoric şi anumite puncte mai aglomerate.

Oprescu a catalogat incendiul de marţi de la complexul rezidenţial Confort City drept un „eveniment nefericit”.

Prezent la dezbaterea de la Comisia de Industrii, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, dezvoltatorul complexului rezidenţial, a evitat să facă declaraţii despre acest subiect.

Un incendiu a izbucnit, marţi după-amiază, la mansarda unui bloc cu 11 niveluri aflat în complexul rezidenţial Confort City.

„Incendiul a izbucnit la mansarda din lemn a clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp, extinzându-se şi la etajul 10 al blocului de locuinţe. Focul s-a propagat ulterior pe faţadă, la etajele inferioare. Flăcările, favorizate de vânt, au cuprins, în plan orizontal, toate cele 8 scări ale imobilului, afectând mai multe apartamente”, a precizat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit dezvoltatorului imobiliar Domus Stil care a construit complexul rezidenţial Confort City, locatarii apartamentelor afectate de incendiu vor primi cazare la hotel, pe durata reparaţiilor necesare la imobil.

Citeşte şi DEZASTRUL ÎN IMAGINI: Apartamente făcute scrum, în incendiul de la Confort City