Oprescu ne bagă banii în fântânile arteziene

Primarul Sorin Oprescu vrea să reabiliteze, în prag de iarnă, fântânile arteziene ale Capitalei.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 09:43
Oprescu ne bagă banii în fântânile arteziene

14 milioane de euro ar urma să fie cheltuiţi pe arteziene, arată un proiect de hotărâre iniţiat de primarul general al Capitalei.

Viceprimarul Mircea Raicu a declarat presei că proiectele de amenajare a fântânilor arteziene din Parcul Tineretului şi de pe Bulevardul Unirii ar putea fi aprobate doar dacă se vor găsi soluţii prin care Municipalitatea să împrumute bani în numele bucureştenilor, prin finanţare externă, nu prin solicitarea de banui de la buget.

În urma informaţiilor apărute în presă, Primăria Capitalei a precizat ca aceste proiecte de reabilitare a fântânilor nu au fost iniţiate de primarul General. Acestea s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti în martie 2010, iar din cauza unei erori tehnice ele nu au putut fi scoase de pe site-ul primăriei.

Fântânile din Parcul Tineretului ar trebui reabilitate în patru luni, cu aproximativ 4 milioane de euro. Un alt proiect prevede repararea fântânilor de pe Bulevardul Unirii. Această investiţie se ridică la peste 10 milioane de euro. Cele două proiecte de hotărâre au fost respinse anul trecut din lipsă de fonduri.