Oprişan: Băsescu să nu-i mai facă hoţi pe primari şi pe preşedinţii de Consilii Judeţene

Preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Marian Oprişan, i-a transmis, marţi, şefului statului, Traian Băsescu, să înceteze să-i mai facă hoţi pe primari şi pe preşedinţii de CJ, informează Agerpres. El a ţinut să sublinieze că doar judecătorii sunt cei care pot pune astfel de etichete, în baza legii.

03 dec. 2013, 16:00
Oprişan: Băsescu să nu-i mai facă hoţi pe primari şi pe preşedinţii de Consilii Judeţene

„Preşedintele României, Traian Băsescu, trebuie să înceteze o dată pentru totdeauna să-i mai facă pe primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene din România hoţi. Domnul preşedinte al României nu face decât să jignească cetăţenii comunităţilor noastre care ne-au ales prin vot direct, universal şi secret, aşa cum a fost ales şi domnia sa în primul şi al doilea mandat prezidenţial”, a spus Oprişan.

El a precizat că doar Justiţia poate pune asemenea etichete.

„Domnia sa trebuie să înţeleagă o dată pentru totdeauna că doar magistraţii judecători sunt garanţii statului de drept şi cei care pot pune etichete unora sau altora dintre cetăţeni, în baza legilor statului român”, a spus Oprişan.

El a menţionat că este jignitor pentru poziţia lui Traian Băsescu, de şef de stat, să folosească asemenea practici pentru a învrăjbi populaţia, pentru a dezbina societatea şi pentru a „asmuţi” împotriva aleşilor locali categorii de cetăţeni care nu de fiecare dată sunt foarte informate cu privire la ceea ce se întâmplă în politica statului român sau politica autorităţilor locale.

VEZI SI:

PSD şi-a ales vicepreşedinţii. Oprişan a câştigat în faţa lui Nicuşor Constantinescu