Oprişan: Decizia lui Ponta privind numirea procurorilor şefi, corectă şi absolut normală

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, miercuri, că decizia premierului Victor Ponta privind numirea procrorilor şefi a fost una corectă şi absolut normală, el arătând că se pune prea multă emoţie pe această situaţie.

RomaniaTV.net
03 apr. 2013, 14:25
Oprişan: Decizia lui Ponta privind numirea procurorilor şefi, corectă şi absolut normală

Se pune prea multă emoţie pe această situaţie. A existat referendumul din vara anului trecut, s-au prezentat doar 7,4 milioane, nu a fost suficient, Traian Băsescu e preşedinte cu toate prerogativele constituţionale în acest moment. (…) Instituţiile statului trebuie să funcţioneze. Cum să ajungi la o ţară civilizată, liniştită, dacă şefii parchetelor sunt interimari la nesfârşit?„, a spus Oprişan.

El a arătat că liderul PNL, Crin Antonescu, a exprimat pe bună dreptate o „părere” atunci când s-a delimitat de decizia lui Ponta, lucrurile urmând a fi discutate în USL.

Să nu ne mai ascundem după deget. În orice ţară civilizată politicul administrează Justiţia, magistraţii o înfăptuiesc. Guvernul e cel care face politicile publice în folosul justiţiabililor”, a spus Oprişan.

Marian Oprişan a făcut această declaraţie la sosirea la şedinţa USL.