Oprişan le predă jandarmilor metoda „Sandwich”

Marian Oprişan (PSD), preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, susţine că tinerii care au vandalizat duminică seară Centrul Capitalei au fost lăsaţi cu bună ştiinţă de jandarmerie să producă distrugerile. Scopul? Pentru a se creea impresia că protestele care au loc zilele acestea sunt violente. Mai mult, Oprişan afirmă că acei tineri puteau fi descurajaţi prin metoda "Sandwich", tehnică pe care, spune el, jandarmii o învaţă la şcoala militară.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 19:38
Oprişan le predă jandarmilor metoda „Sandwich”

Fac un apel la domnul ministru Igaş şi la premierul Emil Boc ca jandarmii să-şi facă datoria aşa cum au fost învăţaţi la instituţiile militare. Metoda Sandwich se învaţă în primele ore de şcoală militară„, a afirmat Oprişan la România TV.

Potrivit pesedistului, metoda „Sandwich” reprezintă, de fapt, nişte manevre de încercuire.

Duminică seară aţi văzut sute de jandarmi şi câţiva indivizi care rupeau garduri. Jandameria putea să-i încercuiască şi apoi să-i reţină pe toţi, iar apoi să fie arestaţi şi prezentaţi publicului. Ceea ce nu am văzut. Iar acest lucru înseamnă că a fost o diversiune pentru a arăta oamenilor că pretestele sunt de fapt violente„, a declarat Oprişan.

Preşedintele CJ Vrancea afirmă că totul a fost o diversiune pusă la cale de „jandarmeria politizată, portocalie”, iar din acest motiv se cere demisia ministrului de Interne, Traian Igaş.

În orice stat cu democraţie consolidată, Igaş ar trebui să demisioneze. Jandarmii i-au lăsat pe cei care au făcut violenţele. Mai mult, i-au provocat pe acei oameni. A fost opera modului total neprofesionist al jandarmeriei„, susţine social-democratul