Oprişan: Principalul suspect în crima de la Focşani a fost PRINS

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, la România TV, că principalul suspect în cazul oribilei crime de la Focşani a fost prins, sâmbără seara, în propriul apartament, acesta fiind ridicat şi dus la audieri.

RomaniaTV.net
16 iun. 2012, 19:52
Oprişan: Principalul suspect în crima de la Focşani a fost PRINS

„Este păcat că o asemenea tragedie a avut loc în Municipiul Focşani, un oraş în care nu există clanuri interlope. Este un oraş liniştit. La această oră, în numele şi-n interesul cetăţenilor judeţului Vrancea, ca reprezentant legal şi constituţional, vreau să mulţumesc Ministerului de Interne şi în special poliţiei municipiului Focşani şi Inspectoratului Judeţean Vrancea pentru modul absolut exemplar în care au condus lucrurile în această situaţie şi care au dus la reţinerea principalului suspect în această cauză. Bărbatul se numeşte Puşcoiu Florentin şi este din Focşani. A fost găsit la el în apartament. El este acum reţinut, a  declarat Oprişan.

Potrivit Monitorului de Vrancea, anchetatorii au reținut o persoană care corespunde foarte bine cu descrierile martorilor şi a fost dus la Parchet, pentru audieri. Suspectul se numește Florentin Puşcoiu, are 30 de ani și locuiește în cartierul Sud, din Focșani. El a fost găsit, de polițiști, la domiciliu personal. Potrivit unor surse, bărbatul a trăit o vreme în Italia. La audieri, anchetatorii au aflat că suspectul are probleme psihice. Un cunoscut a relatat că era preocupat de cărțile cu subiecte despre viața de apoi.

Un preot din Focşani a fost înjunghiat, sâmbătă, de un individ în biserica din centrul oraşului. Sub pretextul că vrea lămuriri despre nişte versete din Biblie, bărbatul a intrat în biserică, s-a apropiat de preot, a scos cuţitul şi l-a înjunghiat în inimă. Preotul a intrat în stop cardio-respirator, iar după aproximativ 50 de minute de resuscitare, acesta a decedat. Agresorul a fugit de la locul crimei.

Camerele de supraveghere au surprins o persoană care a ieşit din biserică la ora 10.22. La ora 10.29, a fost primit apelul la 112.