Drumuri închise, oameni fără curent electric din cauza ninsorilor şi a viscolului. Cum se circulă în zonele afectate de zăpezi

Cinci tronsoane de drumuri judeţene din judeţele Tulcea, Caraş Severin, Iaşi şi Vaslui sunt închise, potrivit Centrului Infotrafic. De asemenea, zeci de localităţi din 3 judeţe au rămas nealimentate cu energie electrică. O singură localitate din Galaţi este alimentată parţial cu energie electrică, iar pe mai multe drumuri judeţene şi naţionale se circulă în condiţii de iarnă, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Cătălin Sion.

RomaniaTV.net
19 ian. 2018, 06:03

Din cauza condiţiilor meterologice nefavorabile (ninsoare, viscol), sunt închise circulaţiei rutiere următoarele tronsoane de drumuri judeţene:

Judeţul Tulcea:

– DJ 222E Sarighiol de Deal – Casimcea;

Judeţul Caraş Severin:

– DJ 608A Telescaun – Muntele Mic;

Judeţul Iaşi:

– DJ 244F Bohotin – Mojna;

– DJ 282 Movileni- Gropniţa;

Judeţul Vaslui:

– DJ 247 Codăeşti – Dăneşti.

Din cauza viscolului, au rămas nealimentate cu energie electrică 4 localităţi din judeţul Constanţa, 19 din Hunedoara şi 48 din Tulcea.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile. De asemenea, toate porturile constănţene au fost deschise.

Traficul feroviar se desfășoară în condiții de iarnă, nu sunt magistrale feroviare închise

 

Vezi si: Tren cu 50 de pasageri, blocat în nămeţi

  • Galaţi: O singură localitate alimentată parţial cu energie electrică; circulaţie în condiţii de iarnă pe drumuri

O singură localitate din judeţ este alimentată parţial cu energie electrică, iar pe drumurile judeţene şi naţionale se circulă în condiţii de iarnă, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Cătălin Sion.

Potrivit sursei citate, localitatea Corod este alimentată parţial cu energie electrică, fiind afectaţi 30 de abonaţi.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi au fost 16 autoturisme blocate în zăpadă cu 30 de persoane care au fost salvate.

De asemenea, două autocare, unul în zona Cudalbi-Băleni, cu 22 persoane şi al doilea, în zona Roşcani-Oancea, cu 20 persoane, care au fost salvate, şi-au continuat drumul spre destinaţiile stabilite.

  • Braşov: Peste 1.000 de consumatori din zona Cincu – Făgăraş, în continuare fără electricitate

Un număr de 1.160 de consumatori din localităţi aflate în zona Cincu – Făgăraş sunt în continuare fără energie electrică, comparativ cu 7.000 câţi erau seara trecută, a declarat vineri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu.

„Între consumatorii care nu primesc vineri dimineaţa energie se află şi şcolile din Şirnea, Sâmbăta şi Boholţ, dar cursurile nu au fost suspendate. Numărul a scăzut de la 7.000 câţi erau joi seara. Echipele de la Electrica sunt în teren şi lucrează non stop la remedierea defecţiunilor. Transgaz a avut, în cursul zilei de joi, o avarie majoră la punctul de distribuţie din satul Peştera care aparţine de comuna Moieciu. Această avarie a fost remediată în cursul nopţii trecute. Au intervenit cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, care au asigurat accesul lucrătorilor la această staţie a Transgaz, iar în acest moment este funcţională. Trebuie să specificat că, dacă se întâmpla ceva, toată zona Bran-Moieciu-Râşnov-Zărneşti, rămânea fără alimentare cu gaze naturale”, a afirmat prefectul.

Conform acestuia, referitor la drumurile naţionale care străbat judeţul Braşov, în lungime totală de 450 de kilometri, acestea sunt „la negru” şi se circulă fără impedimente.

Vineri este în vigoare o atenţionare cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite şi zăpadă spulberată în mai multe judeţe din centrul ţării şi în judeţul Tulcea. Alte zone din estul ţării sunt sub atenţionare cod galben.

Circulaţia pe toate sectoare de drum naţional din judeţele Tulcea şi Constanţa a fost redeschisă, arată CNAIR. Restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone se menţin pe mai multe drumuri.

„Îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice în mai multe zone din judeţele Tulcea şi Constanţa, a permis redeschiderea circulaţiei pe mai multe drumuri care au fost închise ieri din cauza ninsorilor, vântului puternic şi vizibilităţii reduse”, arată CNAIR.

Astfel, au fost deschise, cu restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone toate cele 4 sectoare de drum naţional din judeţele Tulcea şi Constanţa, respectiv DN 22 (Isaccea – Somova) judeţul Tulcea, între km 141+995 – km 164+635, DN 22A (Cătăloi – Hârşova) judeţele Tulcea şi Constanţa, între km 0+000 – km 85+925, DN 22D (Horia – Ciucurova) judeţul Tulcea, între km 40+000 – km 52+000 şi DN 22F (Horia – Nalbant) judeţul Tulcea, între km 0+000 – km 13+900.

Se menţin restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi pe DN 22 (Smârdan – Ovidiu) judeţele Tulcea şi Constanţa, între km 86+356 – km 287+456, DN 22D (Măcin – intersecţia cu DN 22) judeţul Tulcea, între km 0+000 – km 81+287, DN 22E (Garvan – I.C. Brătianu) judeţul Tulcea, între km 0+000 – km 14+260.

Joi, mai multe sectoare de drum naţional au fost blocate de autotrenuri neechipate corespunzător care au îngreunat accesul utilajelor de deszăpezire şi deplasarea celorlalţi participanţi la traficul rutier.