Opt migranţi care încercau să intre fraudulos în România, prinşi la Vama Giurgiu. Unde le-a dat prin cap să se ascundă

Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au descoperit opt persoane ascunse într-un spaţiu special amenajat sub o platformă de transport autoturisme, care încercau să intre ilegal în România. Cei 8 migranţi, 2 sirieni şi 6 irakieni, au fost predaţi autorităţilor bulgare, iar doi cetăţeni români care i-au ajutat sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

RomaniaTV.net
09 sept. 2016, 14:10

Vineri înainte de prânz, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz care tracta o platformă auto, cetăţeanul român Nelu F, în vârstă de 48 de ani, alături de care se afla ca pasager, Ramona T., în vârstă de 31 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Ilfov.

Înainte de a ajunge la controlul de frontieră, după ce a traversat podul peste Dunăre, mijlocul de transport a trecut peste două limitatoare de viteză, ocazie cu care poliţiştii de frontieră care supravegheau zona au observat că, de sub platformă, au căzut mai multe bucati de carton și un covor.

Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la un control amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind ascunse, într-un spaţiu special amenajat din carton şi lemn, sub platforma auto, opt persoane, şase adulţi şi doi minori.

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt 2 sirieni şi 6 irakieni (2 femei, 4 bărbaţi şi două fetiţe), cinci dintre ei având documente de solicitanţi de azil eliberate de autorităţile bulgare. Persoanele ascunse vor fi predate autorităţilor bulgare, în vederea continuării verificărilor, iar cei doi cetăţeni români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.