Opt obiecte pe care să nu le pui niciodată în mașina de spălat vase

Nu toate vasele și ustensilele de bucătărie se pot spăla în mașina de spălat vase. E bine să spălați următoarele opt obiecte în mod tradițional.

29 ian. 2023, 23:22
Opt obiecte pe care să nu le pui niciodată în mașina de spălat vase
Ce să nu speli niciodată în mașina de spălat vase

Oalele și tigăile acoperite cu un strat de aderență previn arderea alimentelor și lipirea acestora de vas. Dacă acestea intră în contact cu detergentul pentru mașina de spălat vase, stratul se dizolvă cu fiecare ciclu de spălare la temperaturi ridicate. Acest lucru va face ca alimentele să se ardă mai ușor.

Reziduurile de detergent din mașina de spălat vase care se lipesc pe fundul tigăii sau oalei pot forma un compus chimic în timpul încălzirii care eliberează substanțe cancerigene.

Citește și: Greșeala pe care o faci atunci când speli rufele în mașina de spălat. Iată de ce nu sunt curățate așa cum trebuie

Ce să nu speli în mașina de spălat vase

Cuțite

Cuțitele și accesoriile cu lame nu trebuie puse în mașina de spălat. Acestea trebuie să fie spălate merue manual. Combinația de detergent și sare de spălat vase atacă suprafața lamelor și le toacă semnficativ.

Ustensile din lemn

Fie că este vorba de plăci de tocat, linguri de lemn, boluri de salată sau tăvi, acestea nu trebuie niciodată curățate în mașina de spălat vase. Apa fierbinte și agenții de curățare fac ca lemnul să se schimbe, să crape și să devină casant.

Sticlă mată și cristal

Obiectele din sticlă mată sau cristal trebuie să fie întotdeauna spălate în chiuvetă. Dacă sunt curățate în mașină își pot pierde strălucirea. Sticla mată va căpăta o culoare gălbuie și inestetică. În acest caz, combinația de apă caldă și detergenți agresivi pentru mașina de spălat vase provoacă daune ireparabile.

Vase din acril și plastic

Plasticul se poate deforma, zgâria și chiar se poate topi. Puteți afla dacă pot fi spălate în mașină de pe produs sau de pe ambalajul producătorului. Dacă nu există indicații, cel mai bine este să le spălați manual.

Citește și: Cum să prepari somon în mașina de spălat vase. Creativitatea nu are limite pentru unii bucătari

Cafetiera

Dacă piesele aparatului de cafea nu sunt marcate ca fiind sigure pentru mașina de spălat, atunci e mai bine să nu le puneți în ea. Totuși, dacă o faceți este posibil ca acestea să oxideze. Indicat este să le spălați manual și să le lăsați să se usuce la aer.

Termosuri, cupe termice, recipiente termoizolante

Acestea funcționează pe principiul vidului care împiedicp schimbarea temperaturii din interior. Tabletele de curățare și sarea de spălat vase deteriorează garniturile de cauciuc și deteriorează izolația.

Vase din aluminiu, bronz, cupru, aramă

Astfel de ustensile pot deveni ușor decolorate, terne și înegrite. Dacă nu vreți să își piardă din estetică este mai bine să le spălați în chiuvetă.