Opt studenţi de la ASE vor deveni bursieri SOCAR

Programul educaţional "Bursele de Excelenţă SOCAR" derulat în parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucureşti va desemna, în urma unui concurs, opt tineri pe care compania îi va susţine cu burse lunare pe întreg parcursul anului universitar 2013 -2014. Fondurile alocate de companie pentru acest program depăşesc 33.000 de lei.

18 nov. 2013, 09:30
Opt studenţi de la ASE vor deveni bursieri SOCAR

Academia de Studii Economice este o resursă importantă de excelenţă, iar ediţia anterioară a concursului Bursele de Excelenţă SOCAR a demonstrat din plin acest lucru. Şi anul acesta îi vom selecta pe cel mai bine pregătiţi studenţi, capabili să se identifice cu climatul unei companii de anvergură mondială. Programul de faţă vine în întâmpinarea celor care vor să cunoască punctele de interes ale companiilor, pentru dezvoltarea spiritului practic al viitorilor angajaţi”, a precizat Hamza Karimov, CEO SOCAR România.

Concursul se adresează studenţilor din anii terminali care frecventează cursurile la zi la una dintre specializările: Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Finanţe, Bănci, Asigurări şi Burse de Valori, Comerţ şi Marketing. Studenţii care vor să-şi depună candidaturile trebuie să aibă media anilor de şcolarizare I şi II minimum 8,50 şi să redacteze o lucrare scrisă pe tema impusă de organizatori.

CITEŞTE ŞI: Universitatea de Vest Timişoara a devenit Centru regional de formare profesională a funcţionarilor publici

În urma evaluării eseurilor, SOCAR România împreună cu ASE Bucureşti vor selecta 20 de tineri pentru a participa la interviul final cu top managementul companiei.

„Desemnarea celor opt bursieri înseamnă pe de-o parte o investiţie SOCAR în educaţia acestora, iar pe de altă parte o monitorizare a parcursului lor educaţional, pentru a vedea în ce măsură la finalizarea studiilor tinerii sunt capabili să ocupe poziţii în compania noastră”, mai spune Hamza Karimov.

Candidaturile pot fi depuse până la 30 noiembrie şi vor fi notate de o comisie de evaluare mixtă, formată din reprezentanţi ai companiei SOCAR şi reprezentanţi ai ASE Bucureşti. Câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 12 decembrie, în Gala de premiere.

Pentru prima dată, programul Bursele de Excelenţă SOCAR include şi premii pentru activităţi de social-media pentru toţi studenţii ASE, indiferent de specializare, anul universitar sau mediile obţinute.