Opt suporteri români au fost reţinuţi în Grecia. Au fost condamnaţi deja la închisoare

Opt suporteri români au fost reţinuţi de autorităţile de la Atena, înainte de partida Grecia - România, disputată vineri seara, în barajul de la calificare la CM 2014. Ei au fost deja amendaţi şi condamnaţi la cinci luni de închisoare, cu suspendare.

RomaniaTV.net
16 nov. 2013, 21:02
Opt suporteri români au fost reţinuţi în Grecia. Au fost condamnaţi deja la închisoare

Cei opt suporteri sunt încă ţinuţi în arest, până la expulzare. Ei au fost reţinuţi înainte de startul partidei Grecia – România, iar autorităţile elene îi acuză de faptul că ar fi vrut să introducă pe stadionul Karaiskakis mai multe torţe şi fumigene.

Românii reţinuţi au fost duşi în patru secţii de poliţie, iar sâmbătă au fost prezentaţi în faţa unui judecător, care i-a condamnat la cinci luni de închisoare, cu suspendare. Procedura de expulzare, în cazul legislaţiei din Grecia, durează de la câteva zile la câteva luni

Potrivit România TV, consulul român la Atena a mers la suporterii arestaţi, a vorbit cu autorităţile, şi a încercat eliberarea acestora, dar nu a avut succes în demersul său.

De remarcat că 200 de suporteri care au susţinut vineri seara naţionala, la Pireu, au rămas în Grecia, în semn de solidaritate cu compatrioţii noştri aflaţi în arest.

Cosmin Cebuc, consilier juridic, aflat la Atena, a declarat la România TV: „Au condiţii groaznice, nu se compară cu arestul din România. La meci au fost fumigene şi în peluza echipei elene, dar în rândul grecilor nu s-au făcut arestări. La ai noştri au fost găsite fumigene roşii, care nu reprezintă niciun pericol.„.

Citeşte şi BARAJ CM 2014, GRECIA – ROMÂNIA 3-1. Avem şanse minime de a merge la Mondialele din Brazilia