Ora Pământului 2014: Primăria Oradea va stinge toate luminile

Primăria municipiului Oradea va stinge toate luminile din instituție, timp de o oră, în seara zilei de 29 martie, în semn că sprijină și participă la evenimentul Ora Pământului, inițiativă a World Wide Fund for Nature.

RomaniaTV.net
27 mart. 2014, 10:51
Ora Pământului 2014: Primăria Oradea va stinge toate luminile

Potrivit unui comunicat al primăriei, acțiunea se derula între orele 20.30 și 21.30, fiind stinse toate sursele de iluminare a clădirii, atât în interior, cât și cele ambientale, ale fațadei, scrie Agerpres.

„Ca și în anii anteriori, Primăria Municipiului Oradea susține și în acest an acțiunea Ora Pământului — Earth Hour, un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electric”, se arată în comunicat.

Ora Pământului se sărbătorește în România din anul 2009, iar la nivel internațional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediție a acestui eveniment în orașul Sydney.

În cadrul evenimentului, timp de o oră, cei care se alătură inițiativei sting lumina și opresc aparatele electrocasnice neesențiale, pentru a ajuta mediul înconjurător.

Prin această inițiativă se urmărește totodată și creșterea nivelului de conștientizare față de problemele cu care se confruntă societatea, dar se promovează și cooperarea oamenilor pentru un scop comun.

Citeşte şi Ora Pământului 2014: Guvernul României va stinge lumina sâmbătă