Oradea trimite ajutoare umanitare în Ivano-Frankivsk. Orașul din Ucraina nu a fost încă invadat de trupele rusești

Coaliţia "Bihor pentru Ucraina", formată din zeci de ONG-uri locale care şi-au unit eforturile pentru a-i ajuta pe refugiaţii ucraineni, a anunţat că sâmbătă va trimite primul transport cu ajutoare umanitare spre oraşul Ivano-Frankivsk.

17 mart. 2022, 16:09
Oradea trimite ajutoare umanitare în Ivano-Frankivsk. Orașul din Ucraina nu a fost încă invadat de trupele rusești
Oradea trimite ajutoare umanitare în Ivano-Frankivsk

Oradea trimite ajutoare umanitare în Ivano-Frankivsk. Orașul din Ucraina nu a fost încă invadat de trupele rusești, iar din acest motiv tot mai multe persoane din estul țării s-au refugiat aici.

Oradea trimite ajutoare umanitare în Ivano-Frankivsk. Orașul din Ucraina nu a fost încă invadat de trupele rusești

Deoarece în zonă nu au ajuns trupe ruseşti, numeroase persoane din estul Ucrainei au căutat adăpost în oraş. Autorităţile locale au nevoie de ajutor pentru că se confruntă cu un val de refugiaţi şi pentru că se pregătesc să se apere în faţa unui eventual atac al ruşilor.

Dezastru făcut de bombardamente rusești în Cernihiv. Oraşul a deveni o ruină GALERIE FOTO

Potrivit anunţului ONG-urilor, este nevoie de medicamente (analgezice, antitermice, coagulante), mănuşi medicinale din nitril, garouri, tifon, pansamente ocluzive, bandaje, celox hemostatice, foarfece chirugicale, pipe Guedel, canule nazo-faringiene, vase de bucătărie şi tacâmuri de metal, desfăcătoare de conserve, saci de dormit, covoare izopren tip camping, radiatoare electrice, paturi pliante, saltele, alimente neperisabile, cu pregătire rapidă (conserve, semipreparate, pateu, lapte praf), produse hiperproteice pentru nutriţie sportivă, sub formă de batoane sau pudră, ulei, sare, zahăr tos, zahăr cubic, paste făinoase, brânză telemea (în ambalaj de plastic), sos tomat în cutie metalică, fructe deshidratate.

Război în Ucraina. Teatrul din Mariupol, care adăpostea 1000 de civili, a fost bombardat. UPDATE: Buncărul a rezistat!

Reprezentanții Primăriei Oradea au participat la o video conferință convocată de primăria din Ivano-Frankivsk din Ucraina cu orașele înfrățite din mai multe țări. În cadrul întâlnirii online, aceasta a reluat solicitările de ajutor, mulțumind tuturor celor care s-au mobilizat pentru ei și reconfirmând lista cu produsele de care au nevoie în continuare. De menționat că Oradea are încheiat un acord de parteneriat cu Ivano-Frankivsk încă din anul 2003, acesta aflându-se la o distanță de circa 400 de kilometri și având o populație de 227.000 de persoane.

Donațiile în bani se pot face la contul deschis de Fundația Comunitară Oradea: IBAN: RO35BACX0000002181914001, SWIFT BACXROBU, cu mențiunea „Ajutor pentru Ucraina”.

Cei care vor să doneze o pot face la oricare din cele 46 de ONG-uri unite în grupul de iniţiativă „Bihor pentru Ucraina”. Centrul de colectare de pe str. Evreilor Deportați, nr. 32-34, este deschis sâmbătă și duminică, între orele 12:00 – 18:00, iar de luni până vineri, în intervalul orar 17:00 – 20:00. Call-centerul pus la dispoziție de grupul Bihor pentru Ucraina, la care se poate suna pentru informații suplimentare, este 0359. 456.123. Sunt așteptați să se alăture inițiativei „Bihor pentru Ucraina” toți cei care vor să se implice activ în această acțiune umanitară.