Dezastru făcut de bombardamente rusești în Cernihiv. Oraşul a deveni o ruină GALERIE FOTO

Soldaţii ruşi continuă bombardamentele în Ucraina. Imaginile din satelit, publicate de către Maxar Technologies, arată dezastrul provocat de rachetele trase de ruşi în Cernihiv. Clădiri întregi sunt distruse.

17 mart. 2022, 15:49

Orașul Cernihiv a devenit ruină după ce în ultimele trei săptămâni a fost bombardat de soldaţii ruşi. Imaginile din satelit, publicate de către Maxar Technologies, arată dezastrul provocat de rachetele trase de ruşi în Cernihiv.

Numai în ultimele 24 de ore, 53 de oameni au fost ucişi în timpul atacurilor cu rachete, potrivit The Kyiv Independent.

„Suferim pierderi grele”, a spus guvernatorul Viacheslav Chaus.

Citeşte şi: Olga Semidyanova, medic militar în Ucraina, a fost ucisă în timp ce lupta împotriva rușilor. 12 copii au rămas orfani

Marţi, cadavrele a cinci persoane, toţi membri ai unei familii, au fost scoase dintr-o locuinţă bombardată de armata rusă. Mama, tata, o fetiţă de 12 ani şi doi fraţi gemeni în vârstă de 3 ani au pierit într-un atac cu rachete al invadatorilor ruşi.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Teatrul din Mariupol, care adăpostea 1000 de civili, a fost bombardat. UPDATE: Buncărul a rezistat!

Tot în Chernihiv, soldaţii ruşi au deschis focul asupra unor civili care stăteau la coadă să cumpere pâine. Cel puţin 10 oameni au fost ucişi.

În ultimele zile pe rețelele sociale au apărut imagini cu elicoptere rusești de atac – Ka-52 Aligator și un Mi-28 Havoc- care zboară la joasă înălţime şi lansează rachete, doar că acestea au traiectorii ciudate.