Oraş închis pentru a doua oară din cauza coronavirusului: „Respectaţi regulile, nu e de glumă”

Melbourne, al doilea cel mai mare oraş din Australia, se închide pentru o perioadă de şase săptămâni, pentru a doua oară din cauza coronavirusului. Autorităţile se tem că s-ar putea declanşa valul doi al pandemiei. 

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 11:37
Oraş închis pentru a doua oară din cauza coronavirusului: „Respectaţi regulile, nu e de glumă”

Melbourne se închide pentru o perioadă de şase săptămâni, deoarece numărul de cazuri de coronavirus ar putea declanşa valul doi al pandemie.

„Deja s-a instalat panica. Oamenii sunt îngroziți să stea din nou în case. Deocamdată, toate magazinele sunt încă deschise, însă nu știu cât mai durează până se vor închide. Cert este că timp de șase săptămâni trebuie să ne privăm de toate lucrurile pe care le făceam dinainte de pandemie. Păcat că lumea nu a ascultat și ne-am întors iar la izolare.

Nu știu dacă se va mai crea isteria cu golirea magazinelor de hârtie igienică și mâncare, dar e multă panică. (Țin să fac o paranteză, farmaciile din Australia nu vând doar medicamente, ci sunt un fel de magazine mixte, de unde poți cumpăra cam orice, de la pâine, popcorn, până la geluri de duș sau sucuri).

Pentru români, am un mesaj. Feriți-vă cât mai mult de riscul infectării cu coronavirus, respectați regulile, că nu e de glumă!”, a declarat un om de afaceri din Melbourne, potrivit DC NEWS.

Odată instalată izolarea, locuitorii din Melbourne trebuie să stea acasă şi să părăsească locuinţa doar pentru muncă, servicii esenţiale, tratamente medicale sau şcoală – ceea ce reprezintă o întoarcere la restricţiile ridicate în urmă cu câteva săptămâni, a anunțat Daniel Andrews, premierul statului Victoria.

Statul a înregistrat 191 de cazuri peste noapte, reprezentând cel mai mare număr de cazuri noi într-o zi de la începutul crizei. Virusul s-a răspândit în vecinătăţile oraşului Melbourne, ceea ce a dus la un nivel de transmitere comunitară nemaiîntâlnit în Australia.

Citeşte şi Raed Arafat, după recordul de noi cazuri de coronavirus: „Încă nu se vede efectul externarilor”