Raed Arafat, după recordul de noi cazuri de coronavirus: „Încă nu se vede efectul externarilor”

Raed Arafat atrage atenţia după ce s-a înregistrat cel mai mare număr de noi cazuri de coronavirus că încă nu se știe care este efectul sutelor de pacienți bolnavi care s-au externat la cerere.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 11:24
Raed Arafat, după recordul de noi cazuri de coronavirus: „Încă nu se vede efectul externarilor”

„Înca nu se vede efectul externărilor”, a zis Arafat la Realitatea plus. Şeful DSU a precizat că nu exclude o creștere în continuare a ritmului infectărilor.

„O parte din populatie nu respecta regulile de protectie, nu poarta masca. De la inceput am zis ca masurile de relaxare trebuie dublate de masuri compensatorii”, a spus Arafat.

CCR a declarat neconstituțională procedura prin care guvernanții au impus carantina și izolarea obligatorii. Până la un nou act normativ, pacienții COVID-19 se pot externa din spital la cerere.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că în ultimele 24 de ore, ca efect al deciziei CCR, s-au externat la cerere un număr de 550 de persoane, din toate spitalele din țară. „Sunt din toată țara, fără o zonă anume”, a indicat el. „Pacienți pozitivi, simtomatici sau nu, sunt externați”, a adăugat ministrul.

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până pe 8 iulie, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citeşte şi Carmen Dorobăţ, după recordul de cazuri de coronavirus: „Reacţia mea e WOW. Este ecoul a ceea ce s-a întâmplat weekendul trecut”