8 oraşe superbe, vopsite într-o singură culoare GALERIE FOTO

Se vorbeşte destul de des despre oraşe de un colorit aparte, cu faţadele clădirilor izbitoare, care stârnesc mirarea turiştilor. Există însă şi reversul, oraşe ale căror clădiri sunt vopsite într-o singură culoare. Ele sunt foarte rare, dar se află în topul destinaţiilor turistice neobişnuite.

RomaniaTV.net
12 iul. 2012, 19:31

1. Juzcar (Spania)

Júzcar (220 locuitori) este un oraş în provincia Malaga, parte a comunităţii autonome Andaluzia, din sudul Spaniei. În primăvara lui 2011, toate clădirile de aici, inclusiv biderica şi pietre funerare au fost vopsite în albastru, pentru a celebra premiera filmului Ştrumfii.

În decembrie 2011, Sony Pictures s-a oferit să-i redea oraşului culorile originale, dar locuitorii au votat ca el să rămână pictat albastru. În şase luni a atras 80.000 de turişti, faţă de 300 câţi se strângeau în 12 luni, înainte de vopsirea caselor.

2. Izamal (Mexic)

Este un oraş din statul mexican Yucatan, aflat la 72 km de capitala acestui stat, Merida. Are 15.000 de locuitori şi este cunoscut sub numele de Oraşul Galben. În fapt, este vorba de un galben muştar cu care sunt pictate faţadele tuturor clădirilor.

3. Jaipur (India)

Supranumit „Oraşul roz”, este capitala statului Rajasthan, iar clădirile sale sunt placate cu marmură roz. Oraşul a fost fondat în 1727, iar în roz s-a „îmbrăcat” în 1863, în onoarea unei vizite a Prinţului Albert, soţul Reginei Victoria.

4. Jodhpur (India)

Este o pată albastră în mijlocul Deşertului Thar, motiv pentru care este şi numit Oraşul Albastru. Nu se ştie de unde le-a venit această idee locuitorilor, dar se presupune că are legătură cu sistemul de caste existent în India.

5. Collonges-la-Rouge (Franţa)

Această localitate este situată la 23 km sud-est de oraşul Brive, iar caracteristica sa este că toate satele sunt construite din gresie locală, care este foarte roşie. Localitatea face parte din Asociaţia celor Mai Frumoase Locuri din Franţa.

6. Piodao (Portugalia)

Este o localitate istorică, aşezată pe pantele Serra do Açor, un munte din centrul Portugaliei. Din cauza materialului de construcţie existent în zonă, aproape toate casele sunt de culoare maro.


 7. Ubrique (Spania)

Este unul dintre celebrele Oraşe Albe ale Andaluziei. Localitatea este situată în provincia Cadiz şi are peste 17.000 de locuitori.

8. Chefchaoen (Maroc)


Chefchaouen sau Chaouen este un oraş din nord-vestul Marocului. Este oraşul principal al provinciei cu acelaşi nume şi se remarcă prin clădirile sale vopsite în nuanţe de albastru. Oraşul a servit ca refugiu pentru evrei, în timpul Reconquistei spaniole din Evul Mediu. De asemenea, aici s-au refugiat mulţi evrei în anii ’30, iar în renovarea locuinţelor au folopsit lapte de var, de nuanţă albăstruie.