Oraşul din România care suspendă plata chiriilor pe perioada stării de urgenţă

Suspendarea la cerere a plăţii chiriilor, redevenţelor şi a prestaţiilor datorate bugetului local, pe perioada stării de urgenţă, a fost aprobată, joi, de Consiliul Local Vaslui. 

RomaniaTV.net
30 apr. 2020, 15:46
Oraşul din România care suspendă plata chiriilor pe perioada stării de urgenţă
De această măsură vor beneficia persoanele fizice şi juridice care fac dovada că şi-au întrerupt în totalitate activitatea ca urmare a efectelor deciziilor luate de autorităţile publice competente, potrivit legii, pe perioada stării de urgenţă decretate, potrivit proiectului de hotărâre supus dezbaterii în CL Vaslui, scrie Agerpres. 

Citeşte şi:  

„Pentru a beneficia de suspendarea plăţii chiriilor, redevenţelor şi a prestaţiilor pe perioada stării de urgenţă, persoanele fizice şi juridice trebuie să prezinte o solicitare scrisă în acest sens şi o declaraţia pe proprie răspundere din care să rezulte întreruperea totală a activităţii, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autorităţile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgenţă decretate”, se arată în hotărârea votată de consilieri.

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a aprobat şi reducerea cu 50% a cuantumului chiriilor, redevenţelor şi a prestaţiilor datorate bugetului local al municipiului Vaslui, de către persoanele fizice şi juridice care şi-au întrerupt parţial ori şi-au redus activitatea ca urmare a efectelor deciziilor emise de autorităţile publice competente, potrivit legii, pe perioada stării de urgenţă decretate. 

Citeşte şi: Guvernul vrea să acorde un ajutor companiilor mari. Orban: „Trebuie să fie un produs oarecum similar pentru garantarea creditelor”