Orașul din România unde tulpina Delta se răspândește rapid. INSP a făcut anunţul!

Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) spune că există evidențe de transmitere comunitară susținută în municipiul Pitești și comunele învecinate.

01 iul. 2021, 15:39
Orașul din România unde tulpina Delta se răspândește rapid. INSP a făcut anunţul!

Orașul din România unde tulpina Delta se răspândește rapid. Potrivit INSP, până în prezent a fost înregistrat un deces cu varianta Delta a COVID-19, în persoana unei femei în vârstă de 72 de ani, din județul Argeș, având condiții medicale pre-existente, care nu era vaccinată anti-SARS-CoV-2, scrie Mediafax.

Orașul din România unde tulpina Delta se răspândește rapid. INSP a făcut anunţul!

În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta. În schimb, susțin cei de la INSP, „există evidențe de transmitere comunitară susținută în municipiul Pitești și comune învecinate”.

În prezent, la nivel național sunt 57 de cazuri de COVID-19, varianta Delta, dintre care 17 în Argeș, 15 în Ilfov, 12 în București, șase în Dolj, trei în Brașov și câte un caz în Arad, Buzău, Dâmbovița și Teleorman.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 31 de noi îmbolnăviri COVID-19 şi 5 decese în ultimele 24 de ore în România. La ATI mai sunt 67 de persoane cu coronavirus. 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 31 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 13 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 430. Dintre acestea, 67 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.361.683 de teste RT-PCR și 1.470.233 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.234 de teste RT-PCR (8.368 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.866 la cerere) și 10.750 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 1.899 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 742 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.354 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 32 de persoane.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat nici la şase luni de la startul campaniei de vaccinare şi nici nu are de gând să o facă: “S-a sfătuit cu medicul său și a reflectat la caracterul voluntar al vaccinării și la faptul că acesta e un drept, nu o obligație.”