Orașul din România unde un apartament de 3 camere costă doar 10.000 de euro. Cum arată locuința de 70 de metri pătrați

Chiar dacă în ultima perioadă prețurile la apartamente au crescut foarte mult, există locuri în România unde prețurile par să fi rămas pe loc.

10 iun. 2022, 20:08
Orașul din România unde un apartament de 3 camere costă doar 10.000 de euro. Cum arată locuința de 70 de metri pătrați

Cei care vor să dea zgomotul unui oraș mare pe liniștea unuia mic, trebuie să știe că în România există un loc unde se pot muta fără să facă o investiție costisitoare.

În orașul Lupeni din Hunedoara, un apartament de trei camere costă doar 10.000 de euro

Este vorba despre Lupeni, județul Hunedoara, orașul în care un apartament de 70 de metri pătrați costă 10.000 de euro, sau cel puțin acesta este prețul cerut de un localnic pe un site de specialitate.

Un utilizator al platformei de vânzări OLX, citat de cancan.ro, pune la vânzare: ”Apartament cu 3 camere de vânzare sau schimb cu 2 camere – 10.000 de euro (prețul este negociabil)”.

Citește și: Elena Udrea are probleme cu banii? Îşi vinde apartamentele la cel mai mic preţ de pe piaţă

Orașul Lupeni are o populație de 23.390 locuitori. Este al treilea oraș ca mărime al Văii Jiului, fiind situat în partea de vest a depresiunii Văii Jiului, la o altitudine de 675–725 m față de nivelul mării, la o distanță de 18 km față de Petroșani și cca 110 km de Deva. Din anul 2003 orașul Lupeni are statut de municipiu.

Orașul Lupeni, gazda uneia dintre cele mai mari greve din perioada interbelică

Potrivit informațiilor care apar pe wikipedia, orașul Lupeni a luat naștere în 1770 prin stabilirea în aceste locuri a unor locuitori veniți din satul Valea Lupului (Țara Hațeg) – așa numiții „lupeni”.

Localitatea este declarată oraș în 1960. În august 1929, la Lupeni a avut loc una dintre cele mai importante greve din perioada interbelică, minerii protestînd împotriva salariilor mici și a condițiilor grele de muncă, fără minime măsuri de protecția muncii; autoritățile vremii au ordonat reprimarea prin forță a muncitorilor.

5 muncitori au fost omorîți și peste 200 răniți. În timpul comunismului aici a avut loc una din cele mai importante mișcări de protest împotriva regimului. La 2 august 1977 minerii au protestat împotriva abuzurilor economice și politice pe care le-au îndurat de a lungul anilor. Revolta a fost terminată de autoritățile comuniste rapid și brutal – mulți dintre participanți fiind închiși și persecutați.

Citește și: Cele mai scumpe apartamente de vânzare în Mamaia. Un penthouse pe „Riviera românească” costă ca-n Dubai

Lupeniul este punctul de plecare pentru orice turist care vrea să ajungă pe vârful Straja sau pe pârtiile de schi din Straja – existând și mijloace de transport pe cablu în acest sens.