Oraşul Făget şi alte 3 sate, în carantină. Peste 47 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus

Peste 47 de persoane care locuiesc în Făget, dar în satele alăturate sunt confirmate ca fiind infectate cu coronavirus. Alte peste o sută de persoane care au intrat în contact direct cu acestea sunt izolate la domiciliu. 

RomaniaTV.net
26 iul. 2020, 08:01
Oraşul Făget şi alte 3 sate, în carantină. Peste 47 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus

UPDATE. Oraşul Făget şi satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică din judeţul Timiş intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost transmisă duminică spre Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a fost emis Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Nr. 4659206/ 26.07.2020 care a decis instituirea carantinării zonale pentru oraşul Făget şi satelor aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică, începând de astăzi, 26 iulie, ora 19. Făget devine a treia localitate din ţară plasată în carantină.

Primarul localităţii spune că așteaptă decizia autorităţilor cu privire la instaurarea carantinei zonale. Primul din cele peste 47 de cazuri de îmbolnăvire a fost depistat în urmă cu trei săptămâni, scrie pressalert.ro.

Deocamdată, DSP Timiş nu a comunicat rezultatele anchetei epidemiologice, a declarat, în această dimineaţă, primarul Marcel Avram.

Sunt peste 100 de contacţi direcţi puşi în izolare, în special familiile celor infectaţi. Avem peste 40 de confirmaţi. A fost şi o persoană care a decedat zilele acestea. La spital avem opt cadre medicale infectate, asimptomatice. A fost decizia directorului să testeze absolut tot personalul, pentru că în ultimele două săptămâni au apărut destul de multe cazuri. Oamenii care se simt rău cheamă ambulanţa şi vin la spital. Aici li se face testul. Testele sunt trimise la Lugoj şi la Timişoara, iar rezultatele vin a doua sau a treia zi”, a declarat primarul Făgetului, Marcel Avram.

Întrebat dacă se ia în calcul instaurarea carantinei zonale pentru Făget, primarul a afirmat: „Ca număr de cazuri îndeplinim criteriul. Se ia în calcul. Acum este şedinţa comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă unde se dă o hotărâre, o propunere care merge mai departe la comitetul naţional pentru situaţii de urgenţă.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra: „La acest moment s-a luat decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de a carantina orașul și cele trei state aparținătoare. Această decizie a venit în urma raportului comunicat de către DSP și a analizei epidemiologice la nivelul orașului.

Ținând cont că situația e delicată, 47 de persoane pozitive și personal medical, s-a luat această decizie, decizie care a fost transmisă la nivel național și așteptăm astăzi ordinul comandantului Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

În momentul în care va veni acest ordin, instituțiile responsabile îl vor pune în aplicare cu restricționarea accesului, dar această restricționare este controlată. Dăm posibilitatea cetățenilor de a se deplasa la locul de muncă, dar cu adeverințele emise de instituțiile respective. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu se va restricționa activitatea în totalitate. Toate serviciile publice vor fi funcționale, iar circulația în oraș în ceea ce înseamnă aprovizionarea sau rezolvarea problemelor delicate de zi cu zi se pot gestiona în continuare„.

În România, alte două localități sunt în carantină. Este vorba de localitatea Gornet din județul Prahova, unde au fost înregistrate 15 cazuri noi între 8 și 20 iulie, și localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, unde au fost înregistrate 32 de cazuri de COVID-19 la o populație de 3.600 de locuitori.


loading...