Oraşul din România declarat zonă specială de siguranţă publică după bătăile dintre clanurile de romi

Oraşul Murgeni a fost declarat zonă specială de siguranţă publică de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, după ce în această zonă au avut loc mai multe bătăi cu săbii şi pistoale între unele clanuri de romi. 

RomaniaTV.net
08 iun. 2020, 14:19
Oraşul din România declarat zonă specială de siguranţă publică după bătăile dintre clanurile de romi

Numărul forţelor de ordine a fost suplimentat pentru a efectua patrulări în zonă, pe motiv că există riscul ca violenţele să escaladeze.

„Având în vedere riscul criminogen, pe raza UAT Murgeni a fost constituită o zonă specială de siguranţă publică, fiind suplimentate efectivele de ordine şi siguranţă publică. În zonă sunt mobilizaţi poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, conform Agerpres.

Săptămâna trecută a avut loc un conflict între două clanuri de romi din oraşul Murgeni, când aproape 200 de persoane s-au bătut străzi cu săbii şi pistoale. Scandalul a fost aplanat în urma intervenţiei mai multor echipaje de poliţie şi jandarmi şi a unor luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au deschis în acest caz un dosar penal tentativă la omor, uz de armă fără drept, tulburarea liniştii şi ordinii publice, loviri şi alte violenţe.

Încăierare cu săbii şi pistoale între clanurile de romi din Murgeni. 250 de persoane au fost implicate