Orasul Nadlac, asaltat de sute de romanii care intră in tara: Amplasati o masina de politie locala

Sute de persoane care intră în țară pe la punctele de trecere a frontierei Nădlac I și II au luat cu asalt orașul, mergând pe jos până la domiciliu. Persoanele care intră în România sunt aduse de firme de transport din țările Europei, însă doar până la vamă, potrivit aradon.ro.

RomaniaTV.net
28 mart. 2020, 06:02

Zeci de persoane sunt fotografiate de cetățenii orașului Nădlac, în timp ce străbat orașul, de la un capăt la altul. Cu toate acestea, primarul orașului susține că nu are ce face în această situație, iar cererile pe care le-a făcut în cazul acestei situații au rămas fără răspuns, conform aradon.ro.

Citește și:Ce înseamnă scenariul 4 al crizei coronavirus şi ce măsuri suplimentare ar putea fi luate

Firmele de transport au ajuns să ceară și 500 de euro pentru un drum din Austria până la Nădlac, lăsând persoanele la vamă. Ulterior fiecare persoană trebuie să se descurce pe cont propriu. Multe dintre persoane merg pe jos prin oraș sau spre gară, pentru a ajunge în Arad și, de acolo, spre localitățile de origine.

”Având în vedere faptul că situația persoanelor care tranzitează pe jos vama Nădlac și trec pe DN7 prin oraș devine foarte periculoasă pentru noi toți, vă rog să îmi trimiteți poze dacă vedeți aceste persoane circulând pe DN 7, prin oraș sau oprindu-se la magazine. Deși am făcut demersuri către organele competente ca să rezolve această situație, se pare că nu se ia deloc în serios gravitatea problemei și a riscului la care suntem expuși permanent zi de zi. Pozele vor fi astfel o dovadă concretă a ceea ce se întâmplă tot mai des pe raza orașului”, scrie Ioan Radu Mărginean, primarul orașului Nădlac, pe pagina sa de Facebook.

Locuitorii orașului sunt nemulțumiți de situație și cer primarului să ia măsuri, cum ar fi amplasarea unei mășini a poliției locale la intrarea în oraș.

”Amplasați o mașină a poliției locale la intrarea în Nădlac și de îndată ce astfel de persoane sunt observate, să fie escortate către ieșirea din oraș”, scrie un nădlăcan.

Primarul atrage atenția, însă, că Poliția Locală se află acum în subordinea poliției naționale și se ocupă de supravegherea centrului de carantină din Nădlac, de patrula pe străzi și de coborârea de pe autostradă.

De asemenea, o altă soluție în acest caz a cetățenilor este închiderea vămii Nădlac I, însă acest lucru poate fi făcut doar prin hotărâre a Guvernului

”Am făcut toate demersurile necesare către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române și către Prefectura Arad, privind oprirea trecerii prin PTF1 Nădlac a acestor persoane – pe jos – care ne tranzitează orașul pe DN7. Punctul de trecere PTF1 Nădlac poate fi închis doar de către Guvernul României”, scrie edilul.

Între timp, ceătățenii orașului au inițiat și o petiție online pentru închiderea punctului de trecere a frontierei, petiție care a fost semnată de peste 300 de persoane în aproximativ 12 ore.